Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Eğitim 
  BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu
BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu
 
   

Gülüç Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen törene Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Ereğli Kaymakam Vekili Saim Eskioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, kamu dairesi ve sivil toplum ve meslek örgütleri yöneticileri, siyasiler, öğretim üyeleri, hayırseverler ve öğrenci velileri katıldı. Törende, çeşitli bölümlerden öğrencilerin rehber öğretim görevlileri eşliğinde salona girmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Fakülte birincisi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Fatma Temel, öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Temel, “Biz öğretmenler sayesinde eğitimli, donanımlı bireylerin sayısı artacaktır” dedi. Fakülte birincisi Temel, eğitim sürecinde kendisine destek olan öğretim görevlileri, ailesi ve Ereğli halkına teşekkür etti. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözüne vurgu yaparak şunları söyledi: “Atatürk kendisine başöğretmen unvanı alıyor. Başvali dememiş, başmühendis dememiş, baş tüccarım dememiş. O unvanı kendisine güzel, değerli bulmuş ve almış. Dolayısıyla siz çok değerlisiniz öğretmen adayı arkadaşlarım. Gerçekten yeni nesil sizlerin eseri olacak. Çocuklarımız sabah size teslim edecek akşama kadar sizin ellerinizde bulunacak. Bu sorumluluğu çok yüksek bir iş. İlmi öğretecek olan kişiler sizlerdir. Bu işin sorumluluğunu, hassasiyetini bir kez daha hatırlatmak isterim. Her bir çocuğu dünyayı değiştirecek bir potansiyel olarak görmemiz lazım. İnsanda bu potansiyel vardır. En çok ihtiyacımız olan yetişmiş insandır. İnsanı yetiştiremediyseniz istediğiniz kadar kanunları fotokopi yapın, ülkenize getirip çalışın, hiçbir anlamı yoktur. İnsanı yetiştirebildiyseniz zaten başka şeye ihtiyaç yok, o her şeyin en iyisini yapar, yapabilir. Ülkemizin geleceği sizin ellerinizde bunu ısrarla vurgulamak isterim.”
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı BEÜ’nün 1992 yılında kurulduğunu, 14 fakülte, birçok enstitü, yüksekokul, uygulama ve araştırma merkezleriyle Türkiye’nin en önemli eğitim öğretim kurumlarından biri olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Uluslararası öğrencileri, bine yakın, uluslararası öğretim elemanlarıyla Türkiye dışında hemen hemen her kıtada araştırmalarıyla yayınlarıyla uluslararası bildirileriyle artık bir dünya markası haline gelmeye başlayan BEÜ, bundan sonra da başarılarına yenilerini ekleyecek, daha da ilerleyecektir. Son olarak Antarktika’daki bilimsel çalışmalarından sonra başka bir grup da geçen aylarda, NASA’nın sponsorluğunda model uydu yarışmasında dünya ikinciliğini kazandıran, öğrencilerimizle daha da büyüyoruz, daha da başarılı olacağız. Bunun için gereken neyse, öğretim üyelerinin sayısının artması, öğretim kalitesinin artması, uluslararası öğrencilerimizin sayısının artması, uluslararası işbirliğinin artması için bundan sonra da her türlü çabayı göstereceğiz.”
Konuşmaların ardından fakülte genelinde ve bölümler bazında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninde Ereğlili Hayırsever Zuhal Yılmaz ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Okul Birincisi Fatma Temel, Rektör Çufalı, Dekan Azar ve bölüm başkanının katılımıyla Üniversitenin mezuniyet başarı kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra bölümler halinde sahneye çıkan öğrenciler diplomalarını kendilerini eğiten öğretim üyelerinin ellerinden aldı. Mezunlar, törenin son bölümünde rehber öğretim üyesi eşliğinde öğretmenlik yemini ettiler. Mezuniyet töreni kep atma töreni ile son buldu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.138.113.188  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır