Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Sağlık 
  BEÜ, kanser ve obeziteyle mücadeleye yoğunlaşacak
BEÜ, kanser ve obeziteyle mücadeleye yoğunlaşacak
 
   

     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü sağlık kampüsündeki yenilikleri basın mensuplarına tanıttı. İlk olarak Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi’nin inşaatı önünde açıklamalarda bulunan Rektör Özer, önümüzdeki aylarda hizmete girecek 55 yatak kapasiteli merkezin bölgenin tek kuruluşu olacağını kaydetti. Üniversitelerin belli konulardaki başarılarıyla ön plana çıktığını hatırlatan Prof. Dr. Özer, “Örneğin Akdeniz Üniversitesi’nin organ nakilleri alanındaki başarısını bilmeyenimiz yok. Kendisini bu konuda dünyaya kanıtladı. Bizler BEÜ olarak kanser, diyabet ve obeziteyle mücadele alanında ulusal ölçekte ön plana çıkmak istiyoruz. Yatırımlarımızın önemli bölümünü bu iki alana yapacağız.” dedi. Özer, beraberindeki Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Varım Numanoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi yönetimi, öğretim üyeleri ve daire müdürleriyle bir gezi programı düzenledi. Hastane binasının yanına inşa edilecek yurt, hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak cami, bir süre önce hizmete giren kafeterya ve havuz gibi sosyal donatılardan söz eden Rektör Özer, yapımı devam eden Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi, kısa süre önce hizmete giren Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Diş Hekimliği Fakültesini gezdirdi. Daha sonra Tıp Fakültesi bünyesinde Anatomi ve Multidisiplin Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi.
     Hastane binasının yanına 600 kişilik öğrenci yurdu yaptıracaklarını ifade eden Özer, şu bilgiyi verdi: “Sağlık kampüsümüz önümüzdeki yıl yeni hizmet binaları ve sosyal donatılarıyla birlikte çok cazip hale gelecektir. Şu anda bin 500’ün üzerinde öğrencimiz var. Bu yıl sağlık alanındaki kontenjanları artırarak, kampüsteki bölümler için yüzde 100 oranında kontenjan açtık. Tıp fakültesi ve sağlık yüksekokuluna diş hekimliğini de ilave ediyoruz. Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda diş hekimliğinin çeşitli alanlarında yeni bölümler açacağız, öğrencilerimiz aynı zamanda diş fakültesi hastanesinde uygulama alanına da kavuşmuş olacak. Bu şekilde eğitim ve uygulama ile beraber çeşitli sosyal donatıları aynı kampüste gören bir öğrencinin daha kaliteli eğitim alacağını düşünüyoruz. Bu durum aynı zamanda vatandaşlara da hızlı ve kaliteli hizmet sunma anlamına gelecektir.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.232.179.191  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır