Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Sağlık 
  Haberal, Zonguldak’a hastane konusuna son noktayı koydu
Haberal, Zonguldak’a hastane konusuna son noktayı koydu
 
   

     CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi tarafından Zonguldak’a hastane yapılması ile ilgili konuştu. Haberal, Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi’nce Bakacakkadı’da düzenlenen Organ Nakli Toplantısı’nın son bölümünde, katılımcıların sorularını yanıtladı.

     “GEREKLİYSE YAPILIR, KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”
     Bir katılımcının “Zonguldak’a hastane yapacak mısınız?” sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Haberal, şunları kaydetti: “Önemli olan Zonguldak’ın sağlık sorunudur. Şu anda Zonguldak’ta bir üniversitemiz var. Bu üniversitenin hastanesi var. Devletin kurmuş olduğu hastaneler var. Yolda gelirken gördüm; Devrek’te mükemmel bir hastane yapılıyor. Ben İl Sağlık Müdürlüğü’ne müracaat ettim. Acaba, Zonguldak’ta ne kadar hastane var ve bunların şu andaki uygulamalarının sonuçları nedir? Eğer onları alırsak, ona göre, nasıl bir hastane düşünmek gerekecek ona bakmak zorundayım. Zaten şu anda Ankara’yla Zonguldak arası 2-2,5 saat. Ve bana verilen rakamlara göre, şu anda bizim hastanemizde 3 bine yakın Zonguldaklı tedavi edilmiş, ediliyor. Hastalar geliyor ve bu bizim görevimiz. Burada bu söylenen şeyler, kampanyalar esnasında söylenmiştir ama ben arkadaşlara şunu söylemişimdir: Zonguldaklılara şu mesajımı veriniz; ben onlara üç konuda herhangi bir yerde talepte bulunmadan yardımcı olurum. Birincisi sağlıklarına katkı sağlarım, eğitimlerine katkı sağlarız, tanıtımlarına katkı sağlarız. Onun dışında, gerektiği zaman, eğer gerçekten ihtiyaç var ise, nasıl bir hastane yapılacağının sonuçları bana gelecek. Eğer gerçekten inanırsak ki, Zonguldak’ın şurasında şöyle bir hastaneye ihtiyaç var; hiç kimsenin şüphesi olmasın biz onu yapacağız. Ama bilmek durumundayız, tesis kuracağız. Bu tesis de, nasıl bir tesis olacak? Ne şekilde yapacağız, kapasitesi ne kadar olacak? Ve önce, ihtiyaç var mı hakikaten böyle bir tesis kurmaya? Bu konuda burada yapacağımız en önemli şey, Bakacakkadı’da diyaliz merkezi kurmaktı. Orada 50 hastamız var. Bu acildir. Bunun mutlaka yapılması gerekliydi. Bunu yaptık, arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Önemli bir ihtiyaçtı, bunu sağladık. Diğerleri konusunda da, eğer gerçekten ihtiyaç olduğuna inanırsak, Zonguldak’ta böyle bir tesise ihtiyaç varsa, hiç kimsenin şüphesi olmasın, onu derhal yerine getireceğiz. Ama şimdi ben bekliyorum. İl Sağlık Müdürlüğü bana bilgileri verecek. Ona göre değerlendirmesini yapacağız.”
(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.239.119.159  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır