Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Sağlık 
  Duvarcı: 2015 sağlık çalışanları için mücadele yılı olacak
Duvarcı: 2015 sağlık çalışanları için mücadele yılı olacak
 
   

Sağlık Sen’in, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konularında kararlı bir duruşla mücadelesini sürdürdüğünü belirten Duvarcı, 2015 yılının kendileri için mücadele yılı olacağını kaydetti. Duvarcı, “Toplu görüşme, toplu sözleşme, kurum idari kurul toplantıları dahil her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dile getiren Sağlık Sen geçen yıl düzenlenen Büyük Türkiye buluşmasında lisans tamamlama, yıpranma payı, ek ödemeler ve kreş konularındaki düşüncelerini dönemin Başbakanı şu anki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a iletmiştir. Başbakanımız kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi sözü vermiştir. Gelinen noktayla ilgili bazı gelişmeleri paylaşmak istiyorum. Yıpranma payı ile ilgili olarak bakanlık ve kurumlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. Yıpranma payının Bakanlar Kurulu ile ilgili platformlarda ele alındığını ve çalışmaların sürdüğünü, en kısa sürede bunun hayata geçirilmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz.” dedi.
Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından birisi olduğunu dile getiren Duvarcı şöyle konuştu: “Ülkemiz sağlık çalışanları sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışılmakta ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Sağlık çalışanları geleceğe endişe ile bakmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır. Bu sebeple 2015 yılı bizim için ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçirilmesinin mücadele yılı olacaktır. Lisans tamamlama konusunda da söz aldık ve bu sözün gereği olarak yasanın çıkarılmasına öncülük ettik. Bu Sağlık Sen’in başarısıdır. Kreş konusunda ise Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınlayarak kreşi bulunmayan sağlık kurumlarında kreş açılması talimatı verdi. Yine yeni yapılacak tesislerin projesine mutlaka kreş eklenmesi uygulamasını sağladık.”
Açıklamanın ardından sendika üyesi sağlık çalışanları acil girişinde fotoğraf çektirerek dağıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.238.135.30  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, propaganda döneminde kirli..
29 Mart 2024
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, OYKA Kağı..
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır