Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  ‘Kadın’ temalı resim sergisi açıldı
‘Kadın’ temalı resim sergisi açıldı
 
   

     Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan ve 7 ressamın toplam 56 eserinin yer aldığı serginin açılış töreninde konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’de sanata büyük ilgi olduğunu söyledi. Posbıyık, Belediye olarak da sanata yönelik destek için her türlü gayreti gösterdiklerini belirterek, şöyle dedi: “Her türlü imkânı sağlamak arzusunda olduğumuzu, sanatla uğraşan çevreler gayet iyi bilirler. Tabii ki bunu yeterli bulmuyoruz. Altyapının daha sağlam olması lazım. Bunun içinde büyük çalışma ve projelerimiz var. Pazaryeri’nin taşınmasından sonra burada sanat eserlerinin yayınlanması için yeni sergi alanları yaratmak üzere binalar yapacağız. Hazırlıklarımız tamam ancak yeni AVM’nin tamamlanması ve Pazaryeri’nin taşınmasını bekliyoruz. Sanat ile uğraşan dernekler de bizimle sıkı temas içerisinde. Halen 3 aylığına kiralama girişiminde bulunduğumuz kamyon üzerinde led perde ile köylerde sinema gösterimi sunmayı hedefliyoruz. Çünkü köydeki çocuklarımızın buna çok ihtiyaçları olduğuna inanıyorum. Bugünkü ortamın yaratılması sevindirici bir olay. Sanatçı arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.”
     Dernek Başkanı Yalçın Akın da, sergiye eserleriyle katılan sanatçıları kutladı. Ressam Abdullah Ceylan ise Sanat Kurumunu 3 yıl önce kurduklarını belirterek, ilk etkinliği de “Dünya Kadınlar Günü”nde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, İlçe Kent Konseyi Başkanı Nalan Köseoğlu Selvi, Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık ile sanatseverlerin katıldığı sergi, törenin ardından ziyarete açıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.141.8.247  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır