Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  ERDEMİR’den “Çelik ve Heykel” yarışması
ERDEMİR’den “Çelik ve Heykel” yarışması
 
   

     Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR)’ndan yapılan açıklamada, üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinin heykel bölümü öğrencilerinin katılabileceği yarışma için son başvuru tarihinin 5 Nisan olduğu belirtildi. Eserlerin son teslim tarihininse 30 Nisan olduğu ifade edilen açıklamada, yapılacak değerlendirme sonucu, başarı ödülü almaya hak kazanan 3 katılımcıya 4 biner lira para ödülü, mansiyona değer bulunan 10 katılımcıya da 1.500’er lira para ödülü verileceği dile getirildi.
     2-3 Mayıs’ta jüri tarafından yapılacak değerlendirme toplantılarının ardından yarışma sonuçlarının da, 10 Mayıs Cuma günü açıklanacağı belirtildi. Yarışma eserlerinin, 13-18 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da Tophane-i Amire’de, 27-31 Mayıs tarihlerinde ise Ereğli’deki ERDEMİR Kültür Merkezi’nde sergileneceği de açıklandı. Yarışma için başvuru ve katılım formlarına ERDEMİR’in internet sayfasından ulaşılabileceği kaydedildi.
     Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) tarafından Türkiye’deki güzel sanatlar fakülteleri heykel bölümleri öğrencileri arasında malzeme olarak çeliğin kullanılacağı ulusal heykel öğrenci yarışması düzenlenmektedir. Yaşamlarımızın her alanında var olan çelik, dayanıklı, estetik, kullanışlı bir malzeme olarak güvenli, konforlu, kaliteli bir yaşamın vazgeçilmezidir. Devasa yapıların da minik aletlerin de yapı taşı olan çelik, sonsuz bir yaşam döngüsüne sahiptir, tekrar ve tekrar geri dönüştürülebilir. Çelik hayatı şekillendirir, kolaylaştırır ve güzelleştirir. Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi ERDEMİR bu yarışma ile çeliğin yaşamlarımızın her alanında var olduğuna dikkat çekmeyi; heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemeyi ve ülkemizde sanat eğitimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
     “ERDEMİR genç sanatçıları “Çelik ve Heykel” yarışmasına katılmaya davet ediyor. Türkiye’nin lider çelik üreticisi ERDEMİR, çeliğin yaşamlarımızın her alanında var olduğuna dikkat çekmek ve heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemek amacıyla Türkiye’deki üniversitelerin heykel bölümü öğrencilerine yönelik çelik heykel yarışması düzenliyor.” ERDEMİR’in güven veren teknolojisi ile hayatı güzelleştiren ve kolaylaştıran çelik, sizin ellerinizde sanatla buluşsun. “Çelik ve Yaşam Ulusal Öğrenci Yarışması”na katılın, hem hayranlık uyandıracak bir eser yaratın hem de ödüllerden birine sahip olmaya hak kazanın.”

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.222.125.171  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır