Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Gani Müjde güldü, güldürdü
Gani Müjde güldü, güldürdü
 
   

     Erdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Gani Müjde ile Benim Penceremden Türkiye Manzaraları-Gülmesini Bilmeyen Dükkan Açmasın’ konulu etkinliğe, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, ERDEMİR Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, ERDEMİR çalışanları ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, bundan 15 yıl önce geldiği Ereğli’yi tanıyamadığını, ERDEMİR’in kentin değişen yüzünde büyük payı olduğunu belirten Gani Müjde, “Bazen devletin bir takım yatırımlardan uzak durması gerektiğini söylüyoruz. Ama devlet eli olmadan da böylesine büyük yatırımlar nasıl yapılabilir bilemiyorum. Bu kadar büyük bir yatırımın, Ereğli’ye ne kadar etki ettiğini görmemek mümkün değil. Zaman çok çabuk geçiyor ve değişim çok hızlı oluyor. Ereğli’nin ve ERDEMİR’in konuğu olmak gerçekten onur verici. ERDEMİR gerçekten yaşamımızın her alanında ihtiyacımız olan ürünlerde görebildiğimiz ve çok önemsediğim bir kurum. Ben de Erdemirciyim.” dedi.

     GIRGIR’DA ‘ESPRİ BULUCULUK’ YILLARI
     Çocukluk yıllarından itibaren yaşadığı bazı tecrübeleri anlatan Müjde, ağabeyinin berber dükkanında çırak olarak çalıştığı yıllarda, bir anda kendisini solistsiz kalan bir mekanın çocuk sanatçısı olarak bulduğunu söyledi. İlk çocuk şarkıcılardan olduğunu ve 2 yıl boyunca devam ettiği şarkıcılığı bir anda bıraktığını anlatan Müjde, “Anladım ki, starlık benim mayamda yoktu. Bir star gibi yaşamam mümkün değildi.” şeklinde konuştu. Okulda ilgi gösterdiği kızı tavlayabilmek için bir karikatürünü yayınlatabilmek üzere gittiği, o dönemde dünyanın en çok satan üçüncü mizah dergisi olan Gırgır’da Oğuz Aral ile tanıştığını belirten Gani Müjde, şöyle dedi: “Böylece bir mesleğim oldu. Hem okul yıllarımda para kazanmış oldum, hem de bu iş başka yerlere sıçramamı sağladı. Aziz Nesin ve Oğuz Arallı yıllarda Gırgır’da, benden çok daha iyi karikatür çizenler vardı. Ben onlar kadar iyi değildim. Bu nedenle Oğuz Aral bana, ‘Sen çizme, espri bul’ derdi. Böylelikle işim ‘espri buluculuk’ gibi ilginç bir noktaya geldi. Çevremdeki insanlara ne iş yaptığımı bir türlü anlatamadım. Babam hep, ‘Doğru düzgün bir işte çalış’ derdi. Ardından uzun yıllar da gazetecilik yaptım. Halen Milliyet’te yazmayı sürdürüyorum.”

     “HER ŞEYİ RANT OLARAK GÖRMEYE BAŞLADIK”
     Gazete manşetlerinden alıntılar, bazı fotoğraflar ve haber alıntılarının yer aldığı sunum eşlinde konuşmasını sürdüren Müjde, sunumu ve bununla birlikte yaptığı yorumlarla salondakileri sık sık kahkahalara boğdu. Yaşamda gülmenin de önemi ve değerine değinen Müjde, “İnanç ve gülmek, uzun yaşamayı sağlıyor. Genlerimiz tamamıyla üremek ve sağlıklı olmak üzerine programlıdır. Doğal seleksiyon da, sürekli üzüntü halinde olan, ağlayan, sağlığına özen göstermeyen, yanlış beslenen, sigara içen insanları eliyor. Sağlıklı insan üzerine kurgulanmış. Bu nedenle gülmek, sosyal olmak çok önemli.” dedi.
     Etkinlikte anılarını da anlatan Gani Müjde, katılımcıların sorularını da yanıtladı. Müjde Emek Sineması ile ilgili bir soru üzerine, şöyle yanıt verdi: “Biz emeğe değer vermeyen bir toplum haline geldik. Halbuki bazı değerlerimizi korumamız gerekir. Çocuklarımıza, torunlarımıza koruyarak bırakmamız gerekir. Emek Sineması’nın da bugünkü yapısı korunsun isteniyordu. Maalesef gitti. Bari kalanları korumak için çaba gösterelim. Her şeyi rant olarak görmeye başladık. Bu yalnızca siyasetçilerin değil, toplumun da davranışlarına işledi.”
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.12.242  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır