Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Amfi Tiyatro’da ‘Sanat Şenliği’ düzenlendi
Amfi Tiyatro’da ‘Sanat Şenliği’ düzenlendi
 
   

     Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında Amfi Tiyatro’da ‘Sanat Şenliği’ adını verdikleri bir etkinlik yaptı. Öğrenciler, halka açık olarak, çocukların da katılığı resim yarışması düzenledi. Yarışma öncesinde müzik işliğinde çocuklarla oynayan öğrenciler, daha sonra boya kalemleri ile önce kendi yüzlerini daha sonra da çocukların yüzlerini boyadı. Özellikle anneleri ile birlikte etkinliğe gelen öğrenciler, yarışmanın başladığının anons edilmesiyle dağıtılan boya malzemelerine akın etti. Boyama çalışmasına zaman geçirmeden başlayan çocuklar, ‘Hayallerim ve Ben’ konulu resim yarışmasında dereceye girmek için kıyasıya bir mücadele içine girdi. Etkinliğe katılan anne ve babalar da çocuklarına destek vermeye çalıştı. Etkinlikle ilgili olarak açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Tuğba Eken, “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında bu şenliği düzenliyoruz. Şenlik kapsamında da resim yarışması düzenliyoruz. Bu yarışma da çocuklarımızın irtibat numaraları alınıyor ve daha sonra bu resimler toplanıp okulumuza götürülüyor. Okulda hocalarımız tarafından değerlendiriliyor ve 1 hafta sonra çocuklara geri dönüş yapılıyor. Yaş gruplarına göre ödüllerimiz dağıtılacak.” dedi.
     Düzenledikleri etkinliğin tüm masraflarını kendilerini tarafından karşılandığını anlatan Eken, bunun için evde hazırladıkları pasta ve böreklerle kermes açtıklarını, buradan elde ettikleri gelirle de boya malzemelerini aldıklarını söyledi. Eken, “Biz bunlar için önce okulumuz da kermes düzenledik. Evimizde hazırladığımız pasta ve börekleri sattık. Daha sonra kermesimizi düzenledik. Elde ettiğimiz gelirle de boyalarımızı aldık. Çocuklarını kuaföre götürdükten sonra buraya gelen veliler var. Bu etkinlik için heyecanlanmışlar. Çocuklarımız çok hevesli. Ben şu ana kadar olan durumdan çok memnunum.” dedi. Etkinliğe çocukları ile birlikte katılan anne ve babalar, bu tür etkinliklerde çocukları ile birlikte güzel bir vakit geçirdiklerini ve etkinliği düzenleyen öğrencilere teşekkür ettiklerini ifade etti. Resim yarışmasına katılan küçük öğrenciler ise yaptıkları resimleri anlatırken, yarışmada çok eğlendiklerini ifade etti. Yarışma sonuçlarının bir hafta sonra açıklanacağı etkinliği düzenleyen Tuğba Eken, Hümeyra Ekiz, Merve Duvarcı, Yasemin Canavarcı, Meltem Çömen ve Elmas Hatıra, hocaları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   52.15.112.69  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır