Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Dünya Müzeler Günü etkinliklerle kutlandı
Dünya Müzeler Günü etkinliklerle kutlandı
 
   

     Ereğli Sahil Bandı üzerinde bulunan Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ereğli Müze Müdürü Ahmet Mercan, günün anlam ve önemine dair konuşmasında 1982 yılından itibaren 18-24 Mayıs tarihleri arası Müzeler Haftası kutlanmaktayken, 2011 yılından itibaren Uluslararası Müzecilik Konseyi kararıyla 18 Mayıs’ın Müzeler Günü kutlanmaya başlandığını belirtti. 2013 yılında Müzeler Günü’nde ‘Müzeler, Hafıza, Yaratıcılık Eşittir Sosyalleşme’ temasının işlendiğini belirten Mercan, şöyle dedi: “Bu bağlamda bakım ve onarımı devam eden Karadeniz Ereğli Müzesi’nde Yaratıcılık ve Hafızaya yönelik eserlerin sergilenmesine gayret edilecektir. Ereğli Müzesi’nde devam eden bakım onarım çalışmaları sona erdiğinde, yenilenmiş bir müze binası ve içinde daha değişik eserler ve farklı bir teşhir olacaktır. Tüm halkımızı bu yenilikleri görmeye davet ediyorum. Bilindiği gibi müzemiz ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Bir başka konu ise Cehennemağzı Mağaraları mevkisinde yapılan amfi tiyatrodur. Amfi tiyatro yapılmış olup, teslim alınma aşamasındadır. Bin 500 kişilik amfi tiyatromuzda her türlü etkinliği yapmak mümkündür. Gerek tüzel kişileri, gerekse tüm kamu kurum ve kuruluşlarını amfi tiyatroda etkinlik yapmaya davet ediyorum. Yine yaklaşmakta olan yaz mevsiminde yapacağımız tarih ve kültür gezileri için müzekart alıp, ülkemizdeki tarih ve kültürel mekanlarını ziyaret edebilirsiniz. Müzekart 30 TL olup, indirimli 15 TL’dir. Kültür Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerini ücretsiz gezebilirsiniz. Müzeler Günü etkinliği dolayısıyla bize destek olan Nimet İlkokulu Müdürü ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”
     Etkinlikte, Nimet İlkokulu öğrencileri şiirler okudu, müzelerin önemine dair özlü sözler seslendirdi. Nimet İlkokulu öğrencilerinden oluşan folklor ekipleri Kafkas ve Silifke yöresi halk oyunları gösterileri sergiledi. Etkinliğin yapıldığı alanda, Türkiye’deki tarihi ve anıtsal yapıların maketleri sergilendi. Öğrenciler, üzerlerinde ‘Müzeler Yaşayan Kütüphanelerdir’, ‘Müzelere Sahip Çıkmak Bir Yurttaşlık Görevidir’, ‘Müzeler Tarihin Aynasıdır’, ‘Müzeler Geçmişi Geleceğe Bağlayan Köprülerdir’ yazılı dövizler taşıdı. Etkinliği, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Milli Eğitim şube müdürleri, Nimet İlkokulu Müdürü Hüseyin Atıf Budak, öğretmenler, öğrenci ve veliler izledi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   13.58.39.23  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır