Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Zonguldak’ta maden haritacılığı müzesi açıldı
Zonguldak’ta maden haritacılığı müzesi açıldı
 
   

     BEÜ Geomatik (Jeodezi ve Fotogrametri) Mühendisliği Bölümü tarafından oluşturulan Maden Haritacılığı Müzesi, Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu Fuaye alanında hizmete girdi. Açılan müzenin, maden haritaları, ocak planları, çeşitli alet ve teçhizatları ile kentteki 150 yıllık madencilik tarihine ışık tutacağı belirtiliyor. Açılış törenine BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, “Zonguldak’ta madencilik tarihi 150 yıl öncesine dayanıyor. Bu haritalar üzerinde Zonguldak havzasında gelişen değişiklikleri, yaşanan çalışmaları, tarihsel gelişimleri, hangi insanların yaşadığını, hangi tesislerin kurulduğunu görmeniz mümkün. Bir anlamda haritacılık tarihini yansıtılırken bir yandan da havzanın tarihini ortaya koyuluyor. Geçmişe ışık tutan bu haritalar sayesinde insanlarımız Zonguldak havzasında geçmişteki taşkömürü üretimi ve yaşantıyla ilgili bilgi edinme imkânına sahip olacaklar. Osmanlı döneminden günümüze uzanan çizgide yaşanan maden ocaklarıyla ilgili gelişmeleri Osmanlıca ve Fransızca haritalardan görebileceğiz.” dedi.
     Müzenin açılış kurdelesini kesen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ise şunları söyledi: “Zonguldak madencilikle anılan bir şehrimiz. Madencilikle ilgili Osmanlı’dan itibaren büyük bir geçmişi var. Biz BEÜ olarak maden haritacılığıyla ilgili bütün belgeleri üniversitemizde sergileyebilelim istedik. Bu çerçevede Geomatik Mühendisliği Bölüm Öğretim üyelerimizin yıllardır toplamış olduğu maden haritacılığıyla ilgili bütün dokümanları, üniversitemizin konferans salonunda müze şekline dönüştürdük. İnşallah şehir dışından gelen konuklarımız, Zonguldak’ın madenciliğiyle ilgili tüm haritaları burada görme imkânına kavuşacaklar. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.93.221  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır