Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Festivalin başarısı bir kez daha tescil edildi
Festivalin başarısı bir kez daha tescil edildi
 
   

     Turizm Medya Yayın Grubu tarafından düzenlenen, Ace of M.I.C.E Toplantı, Kongre ve Etkinlik Ödülleri töreni, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende, “En İyi Belediye Festivali” alanında üç festivalden birisi olarak finale kalan Kdz. Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali, oylamada diğer iki rakibini geride bırakarak ödül aldı.
     “Yılın En iyi Belediye Festivali” dalında, Akşehir Belediyesi 53. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri, Kdz. Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali ve Şişli Belediyesi Çocuklardan Geleceğe Mektup Var 23 Nisan Şenliği finale kalan festivaller oldu. Törende festivallerin tek tek anons edilerek telefon oylaması yapılmasının ardından alınan sonuçta, Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali yüzde 46 oy alarak, “Yılın En iyi Belediye Festivali” oldu.
     Ödülü almak üzere sahneye davet edilen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ile birlikte “Yılın En iyi Belediye Festivali” ödülünü aldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık buradaki konuşmasında, şunları kaydetti: “Biz Anadolu’dan geliyoruz; hatta Anadolu’nun Karadeniz Bölgesi’nden geliyoruz. Çağdaş, demokrat, Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir kent olan; sevgi, barış, dostluk kenti Karadeniz Ereğli halkının sizlere sevgi, barış, dostluk duygularını iletmekten onur duyuyorum. Eşimle birlikte sizin karşınızda olmaktan ve bu ödülü almaktan büyük mutluluk duyuyorum.
     1994 yılında –inşaat mühendisiyim, 110 bin kişilik bir kentte Belediye Başkanı oldum ve o saatten itibaren Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ni başlattık. Bu yıl Tarkan’la birlikte festivalimizin 20. yılını kutladık. Ve sayısal olarak, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivalini yapıyoruz. Bunu anlayabilmek için mutlaka Ereğli’ye gelmeniz lazım. Ereğli’ye gelmeniz için başka sebepler de var. Denizin mavisi, ormanın yeşili ve güneşin sarısının orijinal renkleri dünyada sadece Karadeniz Ereğli’de vardır. Karadeniz Ereğli’yi görmeden ölmek, öbür dünyaya eksik gitmek demektir. Belki aranızda hatırlayanlar vardır: Michael Jackson da Ereğli’ye gelecekti, vefatından 15-20 gün önce anlaşmıştık. Ancak gelemeden vefat etti ve öbür dünyaya eksik gitti. Lütfen siz eksik gitmeyin, sizleri Karadeniz Ereğli’ye bekliyoruz. Cumhuriyetçi, çağdaş bir kent halkını temsilen sevgiyle sizlere kucağımı açıyorum. Ödül için bu organizasyonu yapanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Son derece mutlu olduğumuzu söylüyoruz.”




İlgili Haber:
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » toplu sms atılmıştır yoksa ne farkı varmış diğer festivallerden -   balılı / 24 Ekim 2013- 22:40
 
IP   18.189.193.172  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır