Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Poyraz’dan yeni kitap: İndeki Vaiz
Poyraz’dan yeni kitap: İndeki Vaiz
 
   

     Yazar Poyraz, önümüzdeki hafta raflarda yerini alacak 26. kitabı ‘İndeki Vaiz’de, Amerika’da yaşayan Fetullah Gülen ve cemaatiyle ilgili araştırmalarını okurla paylaşacak. Araştırmacı Yazar Ergün Poyraz yeni kitabında, ‘Fetullah Gülen mezhepleri bilmiyor mu? Allah’ın sıfatlarından habersiz mi? Kime Allah ile konuştuğunu söyledi? Diyanet, neden risalesini reddetti? Neden müftü olamadı? Sülalesi neden her yerden kovuldu? Adını ve doğum tarihini niye değiştirdi? Fetullah, “Atatürk düşmanı” diye kimi Jandarma’ya ispiyonladı? Valilik, onu neden İzmir’e sokmadı? Faiz aldı mı, pipo içti mi? Neden kendini köpeğe benzetti? Amerika’yı kuraklıktan nasıl kurtardı? Kadınları neden sevmiyor, neden evlenmedi? Kerametleri İncil’den mi yürütme? Dinlerarası diyaloğun temeli Bahailik mi? Aleviliğe bakış açısı nedir? Yahudi ve mason sevgisi nereden geliyor? Fetullah Gülen’in 28 Şubat’taki rolü neydi? Hangi liderlere beddua etti? Psikolojik yapısının bozukluğuna ilişkin raporlar var mı? Tayyip Erdoğan, Gülen yapılanmasını neden Haşhaşilere benzetti? Gülen’in MİT, CIA ve FBI ile bağlantıları nedir? Neden Türkiye’ye gelemiyor? Ergenekon öncesi işlenen siyasi cinayetlerle Fetullah yapılanmasının ilişkisi var mı? Fetullah, fetvalarında cinayeti teşvik ediyor mu? Hrant Dink’i Gülen örgütü mü öldürttü? Cemaatin “derin ahtapot” yapılanması ve devleti ele geçirme planının detayları nedir?’ sorularına da yanıt verecek…

     “DANIŞTAY SALDIRISI, GÜLEN ÖRGÜTÜ-İSTİHBARAT VE ERDOĞAN ÇETESİNİN ORTAK EYLEMİDİR”
     Kitaptan önce, EreğliBülteni’nin yeni kitabı ve Gülen cemaatiyle ilgili sorularını yanıtlayan Poyraz, “Daha önce Amerika’daki İmam isimli kitabınızla da, Fetullah Gülen ile ilgili bazı bilgileri paylaşmıştınız. O kitapta Ergenekon’un Gülen’in Türkiye’ye dönebilmesi amacını taşıdığını belirtmiştiniz. Ergenekon süreci uzun yıllardır binlerce insanın acı çekmesine neden oldu ve sonunda davadan tutuklu kimse kalmadı. Tuncay Güney’in deyimiyle ‘bu proje bitti’ mi? Amacına ulaştı mı? Neden Gülen’in geri dönüşü sağlanamadı?” sorusuna, şu yanıtı verdi: “Öncelikle bir korku imparatorluğu yaratması başta Tayyip ve çetesinin yağma, talan, soygun, vurgun ve ihanetlerinin üzerine gidilmesi engellendi. TSK pasifize edildi. Fetullah Gülen ve siyasal şeriatçı çetelerin işledikleri cinayetler Atatürkçü yurtseverlerin üzerlerine yıkılmak istendi, geri tepti. CIA ve benzeri istihbarat örgütlerinin kucağında ülkesine ihanet eden birinin hesap vermek zorunda kalacağı bilinci içinde dönme korkusunu yenemeyeceği açıktır.”
     Poyraz, “Danıştay Saldırısının faili Alparslan Aslan’ın, Fetullah Gülen’in yeğeni Kemalettin Gülen ile iletişimi ve saldırı öncesi ‘İşte o üyeler’ manşetli gazete kupürünü Arslan’a vermesi ile ilgili bir takım iddialar vardı. Aslan-Gülen bağlantısının üzerine yeterince gidilebildi mi?” sorusu üzerine de, şu görüşlere yer verdi: “Tayyip’in yandaşlarından AKit ya da nam-ı diğer Vakit gazetesi ile Fetullah Gülen’in yeğeninin saldırı ile bağlantıları, bırakın araştırılmayı örtüldü bile. Dosyada Alpaslan Aslan’ın Tayyip’in kasası olarak bilinen ve 17 Aralık operasyonlarında gözaltı kararı bulunan ve yine TÜRGEV vakfının yöneticisi Ahmet Ergün ile olan bağlantısı da örtüldü. Danıştay saldırısı; Fetullah Gülen örgütü, İstihbarat ve Tayyip çetesinin ortak eylemidir.”



İndeki Vaiz
Yayınevi: Tanyeri Kitap
Yazar: Ergün Poyraz
Sayfa sayısı: 304



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.142.197.198  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır