Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  “Çelik ve Yaşam” Heykel Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi
“Çelik ve Yaşam” Heykel Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi
 
   

     Erdemir Grubu’nun Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği “Çelik ve Yaşam Ulusal Çelik Heykel Öğrenci Yarışması” sonuçlandı. 144 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenler ödüllerini Tophane-i Amire’de gerçekleştirilen özel bir törenle aldı. Erdemir Grubu Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Banu Kalay Erton, Erdemir Grubu’nun 50. yılında öğrenci-endüstri buluşmasının üçüncüsüne imza attıkları için memnuniyetlerini dile getirirken, yaşamın her noktasında yer alan çeliğin tasarım ve sanatla buluşmasına katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını da ifade etti. Ödül alanların ve yarışmanın diğer katılımcılarının eserlerinin yer aldığı sergi, Erdemir Grubu’nun İstanbul, Karadeniz Ereğli, İskenderun ve Sivas’ta yer alan fabrika ve işletmelerinde sergilenecek.
     ÇELİKTEN HEYKELLER 4 İLDE SERGİLENECEK
     Türkiye’nin en büyük ağır sanayi kuruluşlarından biri olan Erdemir Grubu, çelik ve sanatı, Çelik ve Yaşam Ulusal Çelik Heykel Öğrenci Yarışması’nda yeniden bir araya getirdi. Erdemir Grubu’nun 50. yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle, Türkiye’deki üniversitelerin heykel bölümlerinde lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Tek Kubbe Salonu’nda gerçekleştirildi. 144 öğrencinin katıldığı yarışmada birincilik ödülünü Hüseyin Güven alırken, ikincilik ödülü Yeliz Cantekin’in, üçüncülük ise Uygur Börte Ekinci’nin oldu. 50. yılında “Tek Hedef, Tek Yürek, Çelikten Gelecek” sloganıyla çalışmalarına yön veren Erdemir Grubu’nun heykel yarışmasında ayrıca 10 öğrenci mansiyon, 10 öğrenci jüri özel ödülü, 5 öğrenci Erdemir özel ödülü aldı. Ödül alan çelikten eserlere ek olarak 44 eser ise sergilenmek üzere jüri tarafından seçildi. Söz konusu “Çelik ve Yaşam” konulu sergi, 5 Haziran akşamından itibaren Tophane-i Amire’den yola çıkarak Erdemir Grubu’nun İstanbul, Karadeniz Ereğli, İskenderun ve Sivas’ta yer alan fabrika ve işletmelerinde sergilenecek.
     Erdemir Grubu Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Banu Kalay Erton, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Yetenekli gençlerimizi teşvik edebilmeyi, benzeri girişimlerin çoğalması için diğer kuruluşlara örnek olmayı arzu ederek yola çıktık. Erdemir Grubu’nun 50. yılını kutladığımız bu dönemde üçüncü kez gerçekleştirdiğimiz yarışmamızda, bir daha çeliğin sanatla buluşmasına, bu eserlerden önemli bir kısmının bizzat ürettiğimiz çeliğin kullanılarak yaratılmasına vesile olduk. Umuyorum ve inanıyorum ki yarışmamız, bu alanda eğitim alan gençlerimizin tasarım yolculuğunda hayatlarında bir fark yaratacaktır” dedi. Yarışmanın birincisi 5 bin TL, ikincisi 4 bin TL, üçüncüsü 3 bin TL, 10 mansiyon sahibi 2 biner, 10 jüri özel ödülü sahibi bin 500’er ve 5 Erdemir Grubu özel ödülü sahibi bin 500’er TL’nin sahibi oldu. Erdemir Grubu’nun üçüncü kez düzenlediği yarışmaya Akdeniz, Anadolu, Atatürk, Dokuz Eylül, Erciyes, Gazi, Hacettepe, Kocaeli, Marmara, Mersin, Mimar Sinan, Muğla Sıtkı Koçman, Selçuk ve Trakya üniversitelerinden lisans ve lisans üstü eğitimi sürdüren öğrenciler başvurarak katıldı.












(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.137.171.121  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır