Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Ünlü Yönetmen Kıvanç Baruönü, BEÜ’de söyleşiye katıldı
Ünlü Yönetmen Kıvanç Baruönü, BEÜ’de söyleşiye katıldı
 
   

Kıvanç Baruönü, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ilk olarak Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Zonguldaklı olan Baruönü, üniversitenin şehre değer kattığını ve artık Zonguldak’ın gerçek bir üniversite kenti haline dönüştüğünü ifade ederek Rektör Özer’i çalışmaları dolayısıyla kutladı. Rektör Prof. Dr. Özer, Baruönü’yü BEÜ’de görmekten mutluluk duyduğunu söyledi ve başarılarının devamını diledi. Rektör Özer ve Baruönü, Zonguldak, kent kültürü, sanat ve sinema üzerine bir süre sohbet ettiler. Ziyaret sonunda Rektör Özer, Kıvanç Baruönü’ye ziyaret anısına çeşitli armağanlar verdi.
Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda aralarında Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencilerinin de bulunduğu kalabalık bir izleyici topluluğu ile buluşan Baruönü, Kelebeğin Rüyası filminin aşamalarını anlattı. Mesleğin tüm zorlu ve keyifli yönlerini içtenlikle paylaşan Baruönü, insanların meslekleri ile ilgili işlerde önce kendi yaşamlarına dönüp bakmaları gerektiğini vurguladı. “Benim için bu filmin en anlamlı tarafı doğup büyüdüğüm şehirde, bundan 70 yıl önce ailemin yaşadığı yerleri bugüne taşımaktı. Çok ciddi bir hazırlık aşaması ile filmin çekimlerine başladık. Her sahnenin tüm ayrıntıları önce tasarlandı, üç boyutlu maketler üzerinde tüm ayrıntıları gözden geçirdikten sonra başladık çekimlere. Zonguldak’ta çekilen sahnelerde Zonguldaklılar da rol aydı. Öyle oldu ki; maden işçisi ağabeylerimiz, kendi yaptıkları iş olduğu için rolü oynama gereği duymadılar; iki gün ayırdığımız çekim on bir tekrar ile üç saatte tamamlandı. Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun aslında çok acı olan kısa yaşam hikayelerini; onların yaşam direnci ve şiire tutkuları ile yansıtabilmek adına izleyenleri ağlatıp perişan eden değil duygu seli içinde sürükleyen bir senaryo ile yansıttık perdeye.” şeklinde konuşan ünlü yönetmen, izleyicilerin sorunlarını yanıtladı. Söyleşi sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak tarafından bir teşekkür plaketi takdim edilen Baruönü, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.174.168  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır