Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Çeliği sanatla buluşturan eserler, sanatseverlerin ilgisine sunuldu
Çeliği sanatla buluşturan eserler, sanatseverlerin ilgisine sunuldu
 
   

     ERDEMİR’in düzenlediği “Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması”nda ödüle ve sergilemeye değer bulunan eserlerin yer aldığı serginin açılışına Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Murat Türkmen, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan ve ERDEMİR’li yöneticiler, Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve davetliler katıldı. ERDEMİR’in, ülkemizde sanat eğitimine katkı sağlamayı ve heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemek amacıyla düzenlediği yarışmaya, 14 üniversiteden 122 öğrencinin, hazırladığı eserlerle katıldığı belirtilirken, üniversiteli genç yeteneklerin hazırladığı çelik heykel formlarının yer aldığı serginin açılış kurdelesi İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ve ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan tarafından kesildi.
     Serginin açılışının ardından Kaymakam Madenoğlu, Belediye Başkanı Uysal ve Dekan Azar, eserleri tek tek incelediler ve ERDEMİR Genel Müdürü Orhan’dan bilgi aldılar. Açılış törenine katılanlara hitaben bir konuşma yapan ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan, Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın ERDEMİR tarafından ilk kez 2005 yılında düzenlendiğini, daha sonra da 2013 ve 2015 yıllarında devam eden yarışmaların büyük ilgi gördüğünü belirtti. Orhan şöyle dedi: “Bunu geleneksel bir hale kavuşturmak istedik. Çünkü ERDEMİR işçisinin, çalışanının emeğiyle hayat bulan, yaşamda yer almasını sağlayan çeliğin, sanatla buluşmasını da gerçekleştirmek istedik. Bu aynı zamanda ERDEMİR çalışanının mühendisliğiyle çeliğe nasıl mukavemet, şekil kazandırdığının bir göstergesi de sanatla karşılaştırarak, böyle bir serginin anlamlı olacağını düşünerek başlattık. Üniversitelerimizin heykel bölümlerinde okuyan, lisans ve lisansüstü eğitim gören, geleceğin sanatkarları olacak olan öğrencilerin yarışmaya katılmaları sonucunda ki bu yıl 14 üniversiteden 122 öğrencimiz katıldı bu yarışmaya. Ödül alan ve sergilemeye değer bulunan eserlerin burada, bu sergiyle sizlerle buluşmasını sağladık. İnşallah çeliğe nasıl şekil verdiğimiz gibi, Türk insanının da sanatla buluşmasını bir nebze sağlamış oluruz.” ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan, yarışmaya katılan öğrencilere ve sergi açılışında yer alan davetlilere de teşekkür etti. Orhan, Ereğli’de sergilenen bu eserlerin daha sonra da ERDEMİR Grubu’nun şirketlerinin bulunduğu Sivas ve İskenderun ile Ankara’da da sergileneceğini kaydetti.
     Birincilik ödülünü Anadolu Üniversitesi’nden Ergün Arslan’ın “Przewalski” isimli eseriyle, ikincilik ödülünü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Gamze Küçük’ün “İsimsiz” eseriyle, üçüncülük ödülünü ise Anadolu Üniversitesi’nden Mert Kaan Burnaz’un “Varlık” isimli eseriyle kazandığı “Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması”nda, 18’i ödül alan, 30’u da sergilemeye değer bulunan toplam 48 eser, açılışı yapılan sergiyle sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Sergi, AKM Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda 15 Temmuz’a kadar ziyarete açık kalacak.

(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.217.67.16  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır