Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  ZOKEV’in Kültür Ödülleri sahiplerine takdim edildi
ZOKEV’in Kültür Ödülleri sahiplerine takdim edildi
 
   

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı’nın 2018 kültür ödüllerinin takdim edilmesi amacıyla düzenlenen tören, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Lokali’nde yapıldı. CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal, ADD Başkanı Nazan Papila, TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, KESK dönem sözcüsü Anıl Çetin, ZOKEV üyeleri ve kalabalık bir izleyici topluluğunun katıldığı etkinlik Bülent Ecevit Üniversitesi Konservatuvarı öğretim üyelerinin dinletisiyle açıldı. ZOKEV’in tanıtım filminin de yayımlandığı etkinliğin sunuculuğunu Gülhan Çetin üstlendi. Törende ilk ödül eğitimci Hamit Kalyoncu’ya verildi. Ödül plaketini ZOKEV’in uzun dönem yönetim kurulu başkanlığını yapan Prof. Dr. Vedat Didari’nin elinden alan Kalyoncu, son derece anlamlı ve duygu dolu bir konuşma yaptı. Kalyoncu, şöyle dedi: “ZOKEV yönetim kuruluna ve Mütevelli heyetine bu çok değerli ve anlamlı bulduğum ‘kültür ödülü’ nedeniyle içten teşekkürlerimi sunarım. Ailecek gururlandık, onurlandık. ‘Eğitim Ödülü’ alan değerli meslektaşlarımı da içtenlikle kutluyorum, alkışlıyorum. Bu haberin açıklanmasından sonra çok sayıda kutlama iletisi aldım. Onlara da teşekkürler ederim. Bu ödülü, okul çalışmalarından kalkarak bugüne değin birlikte çalıştığımız, etkinlikler düzenlediğimiz ve sanat-edebiyat uğraşındaki tüm arkadaşlarımı saygıyla selamlayarak alıp başımın üstüne koyuyorum. Bilinir ki, kentler ürettikleri kültürleri ile yaşar. Ulusal, yerel bu kültürün kentteki ögeleri, onarılamaz, korunamaz, geleceğe miras olarak aktarılamaz ise o kent bir süre sonra tanınamaz hale gelir, getirilir. O kentte yaşayanlar, kendi seçtikleri yerel yönetimler ile birlikte kenti ve orada yaşayan kültürel değerlerin koruyuculuğunu yapar, yapmalıdır.”
Daha sonra Öğretmen Zeynep ve Ali Hasırcı’nın ödülleri verildi. Zeynep Hasırcı’nın plaketini CHP Zonguldak Belediyesi Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal, Ali Hasırcı’nın plaketini ise ZOKEV’in önceki dönem Başkanı Zafer Kalafat sundu. Zeynep Hasırcı etkinlikte yaptığı konuşmada, “Gönüllü olarak başlattığımız bu projede amacımız çocukları bilimle tanıştırmak ve onlara çevresinde gördüklerini sorgulamak, araştırmak ve olayları bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilmek. Geleceğimiz olan çocukları bilimle tanıştırmak hepimizin görevi olmalı. Bizler de bu görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bilimin olmadığı yerde acı var, yokluk var. Bilimin olduğu yerde mutluluk var. Bu anlamda ‘Bilimi Seviyorum Bilimi Keşfediyorum Projesi’ bizim için çok kıymetli. ZOKEV eğitim ve kültür alanında Zonguldak’ta önemli görevler üstlenmiş durumda. Yapmış oldukları çalışmalardan dolayı emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyoruz. ZOKEV tarafından layık görüldüğümüz bu ödül bizleri daha çok motive edecek. Sizlerin destekleriyle daha çok çocuğa ulaşacağız” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.136.26.20  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır