Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  ZOKEV’in Kültür Ödülleri sahiplerine takdim edildi
ZOKEV’in Kültür Ödülleri sahiplerine takdim edildi
 
   

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı’nın 2018 kültür ödüllerinin takdim edilmesi amacıyla düzenlenen tören, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Lokali’nde yapıldı. CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal, ADD Başkanı Nazan Papila, TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, KESK dönem sözcüsü Anıl Çetin, ZOKEV üyeleri ve kalabalık bir izleyici topluluğunun katıldığı etkinlik Bülent Ecevit Üniversitesi Konservatuvarı öğretim üyelerinin dinletisiyle açıldı. ZOKEV’in tanıtım filminin de yayımlandığı etkinliğin sunuculuğunu Gülhan Çetin üstlendi. Törende ilk ödül eğitimci Hamit Kalyoncu’ya verildi. Ödül plaketini ZOKEV’in uzun dönem yönetim kurulu başkanlığını yapan Prof. Dr. Vedat Didari’nin elinden alan Kalyoncu, son derece anlamlı ve duygu dolu bir konuşma yaptı. Kalyoncu, şöyle dedi: “ZOKEV yönetim kuruluna ve Mütevelli heyetine bu çok değerli ve anlamlı bulduğum ‘kültür ödülü’ nedeniyle içten teşekkürlerimi sunarım. Ailecek gururlandık, onurlandık. ‘Eğitim Ödülü’ alan değerli meslektaşlarımı da içtenlikle kutluyorum, alkışlıyorum. Bu haberin açıklanmasından sonra çok sayıda kutlama iletisi aldım. Onlara da teşekkürler ederim. Bu ödülü, okul çalışmalarından kalkarak bugüne değin birlikte çalıştığımız, etkinlikler düzenlediğimiz ve sanat-edebiyat uğraşındaki tüm arkadaşlarımı saygıyla selamlayarak alıp başımın üstüne koyuyorum. Bilinir ki, kentler ürettikleri kültürleri ile yaşar. Ulusal, yerel bu kültürün kentteki ögeleri, onarılamaz, korunamaz, geleceğe miras olarak aktarılamaz ise o kent bir süre sonra tanınamaz hale gelir, getirilir. O kentte yaşayanlar, kendi seçtikleri yerel yönetimler ile birlikte kenti ve orada yaşayan kültürel değerlerin koruyuculuğunu yapar, yapmalıdır.”
Daha sonra Öğretmen Zeynep ve Ali Hasırcı’nın ödülleri verildi. Zeynep Hasırcı’nın plaketini CHP Zonguldak Belediyesi Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal, Ali Hasırcı’nın plaketini ise ZOKEV’in önceki dönem Başkanı Zafer Kalafat sundu. Zeynep Hasırcı etkinlikte yaptığı konuşmada, “Gönüllü olarak başlattığımız bu projede amacımız çocukları bilimle tanıştırmak ve onlara çevresinde gördüklerini sorgulamak, araştırmak ve olayları bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilmek. Geleceğimiz olan çocukları bilimle tanıştırmak hepimizin görevi olmalı. Bizler de bu görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bilimin olmadığı yerde acı var, yokluk var. Bilimin olduğu yerde mutluluk var. Bu anlamda ‘Bilimi Seviyorum Bilimi Keşfediyorum Projesi’ bizim için çok kıymetli. ZOKEV eğitim ve kültür alanında Zonguldak’ta önemli görevler üstlenmiş durumda. Yapmış oldukları çalışmalardan dolayı emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyoruz. ZOKEV tarafından layık görüldüğümüz bu ödül bizleri daha çok motive edecek. Sizlerin destekleriyle daha çok çocuğa ulaşacağız” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.238.114.5  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..
27 Mart 2024
Rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hacı Mah..
27 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin kimlik tespiti için çalışma..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, direğe çarparak ..
26 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, belediye meclis üyesi adayları, İYİ Parti K..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinden çok sayıda ilaç içen çocuk hastanelik oldu. Küçük çocuk yapılan ilk müda..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır