Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Spor 
  Alaplı’da başpehlivan Mahmut Kavakçı oldu
Alaplı’da başpehlivan Mahmut Kavakçı oldu
 
   

     Alaplı Belediyesi’nin organizasyonuyla bu yıl 27.’si ilçedeki spor sahasında düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine 11 başpehlivanla birlikte yaklaşık 250 güreşçi katıldı. Sabah saatlerinde miniklerle başlayan yağlı güreş müsabakalarına protokol üyeleri ve Alaplı halkı yoğun ilgi gösterdi. Tarihi Kırkpınar Baş Cazgırı Şükrü Kayabaş’ın manileri ile renk kattığı yağlı güreşlerde, güreşçiler rakiplerine sıcak havada üstünlük kurmaya çalıştı. Güreşlerin devam ettiği sırada 2014 yılının Güreş Ağası seçimleri yapıldı. 2013 yılının Güreş Ağası Aydın Semerci ile Burhan Alper ve Ahmet Yıldırım’ın yarıştığı ağalık ihalesini 60 bin lira ile Burhan Alper aldı. Alper, güreş ağalığına seçilmesinin ardından güreş müsabakasına gelen halkı ve sporcuları selamladı.
     11 başpehlivanın katıldığı yağlı güreş müsabakalarında rakiplerini yenen Ankara Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreşçisi Mahmut Kavakçı ile Karamürsel Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Güngör Ekin finale kaldı. Final öncesinde Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve Alaplılı eski yağlı güreşçilerinden Eyüp Ünlü güreşçilere başarılar diledi. Güreşin başlaması ile birlikte Karamürsel Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Güngör Ekin rakibi Mahmut Kavakçı’ya üstünlük sağladı. İki kez rakibini havaya kaldırarak kündeye vurmak isteyen Ekin, yaptığı ters hareket sonrasında yere düştü. Güngör Ekin’in bu durumundan yararlanan Mahmut Kavakçı, rakibi Güngör Ekin’i kündeye vurarak yağlı güreşlerde başpehlivanlığı elde etti. Başpehlivanlık güreşlerinde birinci olan Mahmut Kavakçı, ikinci Güngör Ekin ve üçüncüler Kaan Kaya ve Ümit Balta’ya madalyalarını AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar verdi. Toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından 27. Geleneksel Alaplı Yağlı Güreş Müsabakaları sona erdi.

 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.217.130.138  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır