Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Spor 
  Belediye Başkanı Posbıyık’tan amatör spor kulüplerine destek
Belediye Başkanı Posbıyık’tan amatör spor kulüplerine destek
 
   



Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentteki amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile ASKF yönetimiyle ‘Amatör Spor Kulüplerine destek’ kahvaltısında bir araya geldi. Halk Kafe’de düzenlenen programa ASKF Başkanı Kemal Demir, Tertip Komitesi Başkanı Metin Malkoç, yöneticiler, belediye başkan yardımcıları, Belediyespor yönetimi ve teknik direktörler ile kentteki basın mensupları katıldı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir, amatör spora her zaman destekte bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür etti. Demir, “Sevgi, barış, dostluk ilçemiz olan Kdz. Ereğli’nin belediye başkanı, aynı zamanda abim Halil Posbıyık’a bugün bizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Çok sevdiğim bir laf vardır, ‘karşınızdaki size verdiği değer kadar siz de ona değer verin’. Amatör spor kulüpleri olarak gerçekten zor bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde ve her zaman bizim yanımızda olan Halil Posbıyık’a teşekkür ediyorum. Amatör spor kulüplerinin bir kez daha bugün alkışını hak etmiştir. Türk insanının kanında ve geninde olan cesaret, atak ve hızlı bir kişiliği olduğu için... İçimdeki çok şeyleri söylemek isterim ama belki siyasi olarak düşünülür onun için söylemiyorum. Benim amacım olan tek şey, bize verilen değerin karşılıksız kalmayacağını her kesin bilmesini istiyorum. İyi ki varsınız başkanım, ekibinizle teşekkür ediyorum.” dedi.

POSBIYIK: SPOR ALT YAPISI EN FAKİR İLÇEYİZ
Başkan Halil Posbıyık, programda yaptığı konuşmada her yıl olduğu gibi amatör spora destek vermeyi sürdürdüklerini söyledi. 17 amatör spor kulübüne 375 bin TL nakdi destekte bulunduklarını belirten Posbıyık, şunları söyledi: “Amatör spor kulüplerine yardım kahvaltısında bir arada olmaktan mutluyum. Ereğli’de çok değerli gençler var. Hem futbol, basketbol, voleybol, paravolley, yelken, boks, vücut geliştirme, bilek güreşi ve hentbol gibi birçok branşta değerli sporcularımız var. Zaman zaman bazı kulüplerden gençlerimize teklifler geliyor ve gidiyorlar. Ereğli’de kaynak zengin. Futbolcular belli bir noktaya geldikten sonra hocalık yapıyor onun için çok değerli hocalarımız. Alt yapıda çok değerli sporcularımız ve hocalarımız var. Birçok yerde Zonguldak’ı Ereğli temsil ediyor. Birincilikleri Ereğli kazandığı için birçok yerde biz temsil ediyoruz Ereğli olarak. Ancak spor altyapısı olarak da en fakir ilçe Ereğli. Bir belediye başkanı olarak bunu söylemek bana zor geliyor ama maalesef bazı gerçekleri söylemek lazım. Spor, kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, çoluk çocuğu için, ailesi için kazandığı paraları yeter ki gençler yetişsin, kötü alışkanlıklara yönelmesin diye cebinden ödedikleri paralarla yönetiliyor. Ereğli’de böyle değerli başkanlar olmasa, yöneticiler olmasa bir adım atmak dahi çok zor. Bu durum Kdz. Ereğli’nin kaderi olmaması gerekir. Çünkü en gelişmiş, en zengin bir yerinde yaşıyor bu halk. Ereğli’nin Türkiye’de ilk 500 sıralamasına giren 3 tane fabrikası var. Türkiye’nin devleri, kralları. Her türlü parayı harcayan, Urfa’ya, Adıyaman’a okullar yapan ama bu ülkenin gelişmesi için ilk defa sağlam bir gençlik lazım. Eğitimli, sportif gençlere, kızlara erkeklere ihtiyaç var. Nedense bu es geçiliyor, görülmüyor. Bahsettiğim bu 3 kuruluş spora bir tek lira dahi, mübalağa etmiyorum 10 lira dahi vermiyorlar.
Erdemir eskiden özelleşmeden, OYAK’ın eline geçmeden bu sportif faaliyetleri yapardı. Hatta Türkiye’nin en şanslı ilçelerinden biriydik, basketbolda, voleybolda 1. ligde Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı bütün ülkenin takımları buraya gelirdi ve büyük bir keyif alırdık. Spor görüşümüzü geliştirirdik. Ne zaman özelleşti, (O zamanlar özelleştirmeye hayır eylemleri yaptım, bize katılmayanlar oldu) o zaman bütün kulüpleri kapattı, sporcular ortada kaldı. Ben de o sıralar Belediye başkanıydım. Sessiz kalamazdım ve arkadaşlarımla konuştum ‘Bu gençlerin kötü yola gitmemesi lazım, kötü alışkanlıklar kazanmasın’ diye elimizden geldiğince yardımcı olalım dedik ve var olan Kdz. Ereğli Belediyespor kulübüne 12 branş ilave ettik. Şu anda bin tane sporcu var bizde. Karadeniz’in en büyük kulübü Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulübü. Sadece futbol kulübü değil yani. Paravolleyde Avrupa şampiyonluklarına katılıyor. Engelli yelkende dünya şampiyonluklarına katılanlar var. Bu memleketin çocukları bunlar. Futbolda flaş sporcular yetişiyor ama imkan veremiyoruz onlara. Ülkenin durumu ortada, fiyatlar uçtu gitti. Bu sene Belediyespor’a aldığımız kadın ve erkek sporcuların fiyatları uçtu, para yetiştiremiyoruz. Dilenci olduk. Çok değerli yönetim kurulu üyelerimiz var, onların büyük fedakarlıklarıyla götürüyoruz.

“DEVLET İMKANLARI EN GERİDE”
Amatör spor kulüplerinde başkanların, teknik direktörlerin, yöneticilerin ceplerinden yaptıkları yardımları biliyorum. Peki kültürel, sosyal her alanda en iyi yetişmiş gençlerinin bulunduğu Kdz. Ereğli’de devlet imkanları nedir? En geride. Çok şükür yüzme havuzumuz yapılıyor. Diğer ilçelerde 10 sene evvel yapıldı. Beyçayırı Stadı makam odamın yanında. Sabahtan akşama kadar gençlerin durumlarını görüyorum. Bazen akşam 8’de antrenman yapıyorlar. ASKF, antrenman için yer isteyen kulüplere yer bulamıyor, çünkü stat yok. Beyçayırı Stadı bazen 4, bazen 6’ya bölünüp kulüpler öyle antrenman yapıyor. 1 tane stat var. Gidin bütün ilçelere. Hepsinde 2-3 tane stat var. Devlet tenis kortuna kadar ayrı yapmış. Delihakkı bölgemizde 40 dönüm yerimiz var. Her zaman bar bar bağırıyorum burayı size verelim stat yapın diyorum ama yapmıyorlar. ASKF Yönetimi de çok sıkıntı çekiyor. Takımları yerleştiremiyor statlara. Kandilli’ye, Alaplı’ya gönderiyor. Bir ışıklandırma yaptılar, onu da yarım yaptılar. Dün akşam baktım tribünün bir tarafına da ışık koymaya çalışıyorlar çünkü karanlık oluyor saha. Belediyenin yaptığı 12 tane halı sahayla idare ediyoruz. Şimdi Kepez bölgesinde Mahmutpaşa’da bir stat yapmaya çalışıyoruz. Hemen hemen düzlemelerini yaptık Allah’ın izniyle. Burayı süratle yapmaya çalışıyoruz. Erdemir’den rica ettik, sağolsun Sayın Genel Müdür belli saatlerde kapalı spor salonunu verdiler. Orada basketbol, voleybol antrenmanları yapılıyor. Önceki kaymakam ve validen rica ettik. Ereğli Lisesi’nin kapalı spor salonu var, orayı bize verin ben içini güzelce yapayım ve sporcuların hizmetine açayım dedim hala vermediler. Tapusunu istemiyoruz, belediye olarak biz zaten istemiyoruz, kulüp olarak versinler. Basketbolda, voleybolda bir antrenman sahasına ihtiyacımız var orayı ben yapayım ama vermiyorlar. Erdemir kapalı spor salonunun yanında yeşil alan var. Burayı bize verin dedik, vermiyorlar. Bari inekleri otlatalım bir işe yarasın.

17 KULÜBE 375 BİN TL DESTEK
Her yıl olduğu gibi bu yıl da amatör spor kulüplerimize destek için bir araya geldik. Bu zamana kadar amatör spor kulüplerine forma, top, krampon gibi temel ihtiyaç malzemelerini karşılıyorduk. Fakat ASKF ve spor kulüplerinin başkanları ile yaptığımız görüşmede ‘forma ve diğer ihtiyaç malzemelerini biz sponsorlar sayesinde karşılıyoruz, bize maddi yardım yapın’ dediler. 2 yıldır da bunu bu şekilde devam ettiriyoruz. Bu yıl da amatör spor kulüplerimize belediye imkanları dahilinde Süper Amatör Kulübü takımlarına 30 bin TL, 1. Amatör takımlarına 22.500 TL, 2. Amatör takımlarına 15 bin TL olmak üzere toplam 17 kulübümüze 375 bin TL nakdi yardım yapıyoruz. Kulüplerimize hayırlı uğurlu olsun, güle güle harcasınlar.” Konuşmaların ardından kulüplere çekleri Başkan Posbıyık tarafından teslim edildi ve birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.119.159.150  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır