Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Röportaj 
  Sağlık sorunlarını hastalığa dönüşmeden tespit edebilen VEGATEST Ereğli’de
Sağlık sorunlarını hastalığa dönüşmeden tespit edebilen VEGATEST Ereğli’de
 
   

     Akupunktur, Nöralterapi ve Ozon Tedavi Merkezi sahibi, Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Nesrin Sezen, tedavi merkezlerinde yeni kullanmaya başladıkları VEGATEST muayene ölçüm cihazı ile ilgili EreğliBülteni’ne bilgi verdi. Günlük yaşamımızda, nedenini anlayamadığımız ve kendimizi kötü hissetmemize neden olan bazı hastalık başlangıcı durumlarda, söz konusu sağlık sorunlarını henüz hastalığa dönüşmeden, çok erken tespit eden VEGATEST’in, hastanın bedensel çalışma düzeni ve enerji durumuyla ilgili ölçüm yapılmasını sağladığını belirten Dr. Sezen, şöyle dedi: “Yeni kullanmaya başladığımız VEGATEST isimli cihaz, yeni nesil bir duyarlılık test cihazıdır. Cihazı geliştiren kişi doktor Reinhold Voll. Doktor Voll, tamamlayıcı tıp tedavilerinde, tanı ve tedavinin en iyi yöntemlerinden biri olan elektro-akupunkturu geliştiren isimdir. Altı bin yıllık Çin tıbbı ile çağdaş Batı teknolojisinin sentezi, elektro- akupunktur esasına dayanan, organizmanın bilgilerini cilt ya da kan yoluyla tespit etmeye yönelik, FDA tarafından da işlevselliği onaylanmış bu biofeedback cihazını geliştirmiş. Kişinin kendisini sübjektif değerlendirmesinden ziyade, bedenin kendisini nasıl hissettiğini objektif ve biyolojik endeks ile sayısal olarak ölçebilen bir cihazdır.
     İnsan vücudu elektriksel bir bedendir, hücrelerimiz elektriksel ileti ile çalışır. Bedenimizi canlı bir bilgisayar sistemi gibi düşünürsek, vücudumuzun herhangi bir hücresi, enerji ve bedenimizin fonksiyonları ile ilgili bütün bilgileri taşıyor. Yani bedenimizin biyokimyasal, biyofiziksel, biyoenerjisel, ruhsal, zihinsel her türlü faaliyet ve fonksiyonlarıyla ilgili bilgileri, bir hücreden tespit edebiliyoruz. Cihazın esası da buna dayanıyor. Hastanın bedensel çalışma düzeni ve enerji durumuyla ilgili değerlendirmeler VEGATEST ile ortaya konuyor. VEGATEST, bedenin 7 temel bölgesi üzerinde elektromanyetik blokajların da ölçümünü sağlıyor.”
     VEGATEST’in Türkiye’de yaklaşık 5-6 yıldır kullanılan bir sistem olduğunu dile getiren Dr. Sezen, Zonguldak ve Ereğli bölgesinde de ilk kez kendisinin bu yöntemi kullandığını söyledi. VEGATEST sayesinde, bedendeki olağandışı durumların, henüz hastalığa, hatta hastalık belirtisine dönüşmeden tespit edilebildiğini anlatan Dr. Sezen, şöyle devam etti: “Vücudumuzda bazı şeyler yanlış gittiğinde genellikle bir belirti ortaya çıkmadan önce, hücresel düzeyde frekans değişiklikleri ortaya çıkıyor. Elektromanyetik dalgaların frekansında değişiklikler beliriyor. Ve hastalık belirtileri ortaya çıkmadan önce, bunu biz bu cihazla tespit edebiliyoruz. Genellikle o sırada ortada bir belirti yok, hastalık tablosu yok. Ancak hasta kendinde farklı rahatsızlıklar hissedebilir. Hastalık belirtileri ortaya çıkmadan önce hücrelerde oluşan bu frekans bozuklukları hastalık teşhisine kadar genellikle fark edilmeyebiliyor. Zaman içerisinde bu frekans değişiklikleri giderek daha patolojik hale geliyor. O hücrede ya da hücreler grubunda bozukluklar giderek artıyor. Bunun üzerine bir takım toksinler, zararlı maddeler, zararlı serbest radikaller, ağır metal, bakteri, virüs ve mantar gibi etkenler de buraya yerleşebiliyor. Dolayısıyla, dışarıdan herhangi bir belirti olmaması, hastalığın ortaya çıkmaması, sağlıklı olduğumuzu göstermiyor. Örneğin şeker hastalığı, hastalık olarak ortaya çıktığında ve tespit edildiğinde, aslında pankreasta insülin üreten beta hücrelerinin yüzde 80’inin fonksiyonunu kaybetmiş olduklarını görüyoruz. Dolayısıyla, o saatten sonra yapılacak işlem, bir takım ilaç tedavileri oluyor, erken teşhis çok önem kazanıyor. Ancak VEGATEST ile biz bunları çok daha erken dönemde, hastalık ortaya çıkmadan tespit edebiliyoruz. Ve bu konuda önleyici ve düzenleyici tedaviler uygulayabiliyoruz.”
     VEGATEST ile alerji ve gıda duyarlılıklarına da bakabildiklerini dile getiren Dr. Nesrin Sezen, şu görüşlere yer verdi: “Yediğimiz ve sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok besin, vücudumuzda olumsuz etkiler yaratıyor olabilir. Örneğin, çok sağlıklı, çok güzel bir protein kaynağı olan yumurta… Bunu tüketiyoruz ancak yumurta proteinlerini vücudumuz tolere edemiyor olabilir. Dolayısıyla, sağlıklı olması, o besinin vücudumuz için ya da kişisel olarak bizim için çok yararlı olduğunu göstermiyor. Ya da süt. Eğer süte karşı bir intoleransınız varsa, sabah içtiğiniz bir bardak süt ya da yediğiniz peynir öğle saatlerine doğru sizi halsiz, yorgun bırakabilir, gaz-şişkinlik şikayetleri ortaya çıkabilir. Bunu süte yormayabilirsiniz ama genellikle bu tür besinlere bir duyarlılığınız varsa, belirtiler çoğunlukla adı konmadan farklı şekillerde ortaya çıkabiliyor. Örneğin gaz, şişkinlik şikayeti, kronik yorgunluk, uyku bozuklukları, akne ve cilt döküntüleri, alerjiler, astım, ishal ve ya kabızlık, depresyon, ağız kokusu, kronik ağrı ve fibromyalji, romatizmal hastalıklar, çocuklarda öğrenme ve davranış bozuklukları, iştahsızlık, hiperaktivite, kilo sorunları ve kilo verememe, baş ağrıları, sık kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, sedef hastalığı, ürtiker besin duyarlılığının sebep olduğu bazı hastalıklara örnektir.”



     Bağırsak florası bozulmasına bağlı olarak gelişen pek çok sağlık sorununun da, VEGATEST’le anlaşılabildiğini ifade eden Sezen, “Kişiye özel beslenme programı ve kişiye özel tedaviler düzenleyerek bunların önüne geçmek mümkün.” dedi. VEGATEST’in biyolojik endeks ölçüm sistemiyle çalıştığını anlatan Dr. Sezen, şunları kaydetti: “VEGATEST, toz, polen ya da başka faktörlere bağlı alerjilerin de tespit edilmesini sağlıyor. Son zamanlarda çok sık karşımıza çıkan ve birçok hastalığın da sebepleri arasında bulunan ağır metali tespit edebilmek de mümkün. Bağırsak flora bozukluğu, candida maya mantarı gibi sağlık sorunlarının teşhis edilmesi mümkün oluyor. Aynı zamanda bu sistemle, zaman içerisinde elde ettiğimiz iyileşmeleri de ölçmek mümkün oluyor. Yani bu testle ve biyolojik endeks dediğimiz ölçüm sistemiyle, hem teşhis yapmak hem de tedavinin sonucunu değerlendirmek ve tedaviyi yönlendirmek mümkündür. Aynı zamanda cihazın temeli, elektro-akupunktura dayandığı için, vücuttaki tüm akupunktur meridyenlerinin, noktalarının ölçümünü de yapabiliyoruz. Hastanın kullanmakta olduğu ilaç ya da ilaçların da, hasta için faydalı olup olmadığını da bu testle anlayabiliyoruz. Yani VEGATEST, çok farklı bedensel sorunlarla ilgili araştırmalarda teşhiste ve tedavinin değerlendirilmesinde kullanılabilecek bir cihazdır. Burada en çok kullandığımız alanlar, gıda duyarlılıkları, alerjiler, bağırsak florasının değerlendirilmesi, ağır metal, organ taramaları, tanı ve tedavileridir. Bu sağlık sorunlarının tanı koyularak tedaviye başlanmasının ardından, tedavi sürecini de yine VEGATEST’le izleyebiliyoruz.”







(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   54.226.222.183  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
18 Mart 2024
Seçim çalışmalarını hafta sonunda Uzunmehmet ve Ören Mahallesi’nde sürdüren Belediye Başkanı ve CHP ..
18 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde otomobil ve motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. Sağlık ek..
18 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentin tarihsel, arkeolojik ve kültürel değerlerine sah..
18 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109..
17 Mart 2024
Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyespor, 24. hafta maçında sahasında k..
17 Mart 2024
Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde tespit edilen 3 kaçak ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır