Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Karadağ, işyerinin üzerine mühürlendiğini iddia etti
Karadağ, işyerinin üzerine mühürlendiğini iddia etti
 
   

     Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri, Kepez Mahallesi Veteriner Doğan Tuğrul Sokak’ta faaliyet gösteren ve aralarında Ereğli Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Aydın Karadağ’a ait işyerinin de bulunduğu üç işyerini dün mühürlemişti. Meclis Üyesi Aydın Karadağ’ın mührü fek ettiği ve işyerini açtığı bilgisi üzerine, işyerine giden zabıta ekipleri üçüncü kez mühürledi. Yapılan mühürleme işleminin oğlu Samet Karadağ ile birlikte içerideyken yapıldığını iddia eden Aydın Karadağ, işlemin usulsüz olduğunu iddia etti. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ve bağımsız meclis üyeleri de dükkana giderek Aydın Karadağ’a destek verdi.
     Kapalı kaldığı iş yerinden kurtulmak için polise haber veren Karadağ, polis memurlarının hazırladığı tutanağı imzalamasının ardından kendi imkanları ile mührü bozarak dükkandan çıktı. İşyerinden çıktıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Aydın Karadağ, 40 kişilik zabıta ekibinin işyerinde iken dükkanı mühürlediklerini iddia etti. Karadağ, şöyle dedi: “Sayın belediye başkanı herhalde Ramazan ayında umduğunu bulamadı diye tahmin ediyorum. Bugün talihsiz bir olay yaşadık. Tadilat olan işyerimizde otururken kafamızı kaldırdığımızda kırka yakın bir zabıtanın geldiğini, yani, bu işyerinde elektrik malzemesi satılıyor. Başka hiç bir şey satılmıyor. Buraya 40 kişilik bir baskın, büyük bir otobüs 4-5 tane zabıta arabası ile gelip bizi içeride hiç adam yerine koymamak, insan var mı yok mu diyerek sorma gereksinimi duymaksızın, dış kapıdan işyerimiz mühürlenerek bu alan terk edilmiştir. Şimdi soruyorum arkadaşlar. Şu fotoğrafa iyi bakın. Ereğli’de bombanın birisi budur arkadaşlar. Bu daha bombanın pimidir. Bu Atilla Çakar’ın imar dışı deniz manzaralı ormanı katletmiş belediyenin araç ve gereçlerini ve belediye personelini kullanarak yaptığı Çakar villasıdır. Bizim elimizde şu gösterdiğimiz fotoğraflardan ayrı daha delillerimiz var. Biz gerekli yerlere müracaatımızı yapacağız. Bana bundan sonra gönderdiği insan benden kat be kat temiz olsun. Ekmek kavgası yapan adam göndersin bana. Ben ekmek kavgası veriyorum burada. Personel çalıştırıyor, vergi veriyorum.”
     Karadağ, “İçeriden çıkmaya çalışmadınız mı?” sorusuna ise, “Öyle bir olay oldu ki şaşkınlıkla anlatayım size. Kafamı kaldırdığımda 40 kişiye yakın zabıtayı burada gördüğümde bu kapılar kapanmış vaziyetteydi. Kapılar zaten otomatik. Birden bire binme yaptılar. 5 tanesi oradan, beş tanesi buradan, ben daha dışarıya çıkma imkanı bulamadan şu kapıdan Atiila’ya ‘ne yapıyorsunuz’ diye sorabildim. ‘Görevimizi yapıyorum’ dedi. Ben de saygılar dedim. Ben ne olacağım diye sorduğumda ‘bilemem’ dedi bana.” diye cevap verdi.

     POSBIYIK: MÜHÜRLEME SIRASINDA İÇERİDE KİMSE YOKTU
     Asfalt çalışmaları için sahaya çıkan ve yaşanan olaylarla ilgili olarak açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise mühürleme esnasında işyerinde hiç kimsenin olmadığını savundu. Posbıyık, işyerinin ikinci kez yapılan mührünün koparıldığını ve işyerinin açıldığını ifade ederek, “Dün mühürleme işlemleri yapılmıştı. Aydın Karadağ’ın orada, sürekli olarak kontrol altında. İşyerinde mührü bozdukları ve içeriye girdikleri ki bu çok ağır bir suçtur bu mührü bozmak. Savcılar bunun üzerinde çok dururlar. Hemen bunun üzerine müdahale ettik ve yeniden orayı üç tane dükkanı yeniden açmışlar. Mühürleri fek etmişler. Yeniden az evvel mühür yapıldı. Bunu da cumhuriyet savcılığına bildirdik. Yine takip ediliyorlar. İsterlerse öğleden sonra yeniden mührü bozsunlar. Bir daha mühür vurulacak. Bir kez daha cumhuriyet savcılığına bildirilecek.” dedi. Posbıyık, basın mensuplarının, “Mühür, Aydın Karadağ ve çocuğunun üzerine vurulmuş” sorusunu ise, “Hayır kesinlikle öyle bir şey yok. Onlar tadilat yapıyoruz hikayesiyle bir ilan asmışlar. Ama biz söylediğimiz saatte gitmedik. 09.00’da gitmedik, şaşırtmaca yaparak 11.00’de gittik. Belirttiğimiz saatte gittiğimizde içeride alışveriş yapıyorlardı. Zabıta ekiplerini gördüklerinde oradaki elemanla müşterileri zorla dışarıya çıkardılar. Hemen kapıları kapatıp kapalıyız imajı vermeye çalıştılar. Değil içeride kimsenin kalması, herkes dışarıya adeta kaçtı.” diye yanıt verdi.

İlgili Haberler:



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.17.174.156  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır