Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  ‘Askıda ekmek’ uygulaması devam ediyor
‘Askıda ekmek’ uygulaması devam ediyor
 
   

     Ereğli’de faaliyet gösteren bazı ekmek fırınları ortaklaşa düzenledikleri askıda ekmek uygulaması ile muhtar ve mahalle halkının belirttiği ailelere ekmek yardımı yapıyor. Her gün yüzlerce ekmeğin dağıtıldığı projeye Ereğli halkının desteğinin oldukça fazla olduğu belirtilirken, askıda ekmek olmaması durumunda ise fırın sahipleri kendi imkânlarını kullanarak ekmek dağıtımına devam ediyor. Uygulamaya uzun süredir destek veren fırın sahiplerinden Hulusi Çetinkaya, uygulamanın fırınları hizmet verdiği sürece devam edeceğini söyledi. Çetinkaya konuşmasında, “Muhtarlarla yaptığımız görüşmelerde belirlenen ailelere ekmek yardımında bulunuyoruz. Aileler bizlere geliyor. Askıdaki ekmeklerden her gün iki ya da 3 tane ekmeklerini bizlerden alıyorlar. Askıda ekmek biterse dahi biz yardım etmeye devam ediyoruz. Askıdaki ekmekler vatandaşlarımızın yardımları tarafından birikiyor. 3 ekmek alan vatandaşımız iki ekmek de askıya alıyor. Onların yardımlarına bizler sadece aracılık ediyoruz.” dedi.
     Bir diğer ekmek fırını sahibi Hasan Özbek ise hazırladıkları tabelada, ‘Kendine alırken, bir ekmek de ihtiyaç sahibine al. Biz senin adına verelim’ yazısı ile vatandaşların yardımlarını topladıklarını söyledi. Özbek, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın yaptığı yardımları askıya alarak mahallemizde ve çevremizde bulunan ihtiyaç sahiplerine ekmekleri ulaştırıyoruz. Günde en az 30 ekmeği ihtiyacı olan ailelere ulaştırıyoruz. Kendi bütçemizden de katkımız oluyor.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.87  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
02 Aralık 2025
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı, Gazeteci Doğan Gönüll..
09 Kasım 2025
Kömürün bulunuşunun 196. yılı kapsamında, "8 Kasım Uzun Mehmet'i Anma ve Kömür Günü" tö..
08 Kasım 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), uluslararası akademik iş birliklerini güçlendirme..
05 Kasım 2025
Türkiye’nin önde gelen entegre çelik üreticisi Erdemir, madencilik alanındaki büyüme hamles..
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır