İlgili Haberler: " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Haberal Ereğli’de konuştu: Ben buradayım ama gönlüm Silivri’de
Haberal Ereğli’de konuştu: Ben buradayım ama gönlüm Silivri’de
 
   

     CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, beraberindeki heyetle Subaşı, Ormanlı ve Karakavuz’da hemşehrileriyle buluşmasının ardından, Alaplı’daki bir çay bahçesinde vatandaşlara seslendi. Tutuklu olmasına ve aralarında bulunmamasına karşın, kendisini milletvekili olarak seçtikleri için teşekkür eden Prof. Dr. Haberal, halkla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ancak aklının halen demir parmaklıklar arkasında olan arkadaşlarında kaldığını, bunun ezikliğini yaşadığını belirtti. Haberal, “Suçunu bilmeden buna rağmen o bilmediği suçun bedelini ödeyerek karşınızda bulunuyorum.” dedi. Ülkede yaşanan darbelerin asıl mağdurunun kendisi olduğunu dile getiren Haberal, Aydınlar Dilekçesi’ni imzalayanlardan birisi olduğunu anımsatarak, bu nedenle görev yaptığı üniversiteden ceza aldığını, profesör olmasının 6 yıl engellendiğini söyledi. Alaplı’da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Prof. Dr. Haberal, tek tek selamlaştığı ilçe sakinlerinin bayramlarını kutladı. Ardından beraberindekilerle Gülüç beldesine geçen Haberal, burada CHP Belde Örgütü’nde de vatandaşlara ve partililere hitap etti.

     “BEN BURADAYIM AMA GÖNLÜM SİLİVRİ’DE”
     Ereğli’de de, Ereğli Belediyesi önünde kendisini bekleyen kalabalık bir topluluğa konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Haberal, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın çok önemli hizmetlere imza attığını ifade etti. Haberal, “Vefa bilmezseniz, sefa süremezsiniz. Eğer vefa bilirseniz, hizmet yapan kişileri değerlendirirseniz, teşvik ederseniz, daha fazla hizmet etmesini sağlarsanız. Hizmet sonsuza kadar devam eden bir bayrak yarışıdır.” şeklinde konuştu. Kendisini seçen vatandaşlara teşekkür eden Haberal, şunları kaydetti: “Ben bugün buradayım, burada sizinle olmaktan mutluyum. Ama gönlüm Silivri’de, demir parmaklıklar arkasında kalan arkadaşlarımızla beraberdir. Adalet Allah’ın emri ve devletin temelidir. Eğer adalet devletimizin temeli olmaktan çıkarsa, eğer insanların gerçek yaşam hakkı olan hürriyet kısıtlanırsa orada mutluluk arayamayız. İnsanların topluma kazandırılması gerekirken, bugün insanlar topluma kazandırılmıyor, toplumdan tecrit ediliyor. 700-800 yıl önce Kanuni döneminde, bir ay süren yargılama zulüm kabul edilirdi. Ülkemizde, her konuda olduğu gibi, bu konuda da eksiklikler, aksaklıklar var. Bunları hep birlikte düzelteceğiz.”
     Haberal, daha sonra Gökçeler ve Kandilli’de de vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı.

İlgili Haberler:




(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.87  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
19 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN), Küresel Para Haftası kapsamında Sermaye Piya..
19 Şubat 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 27 yıldır olduğu gibi bu Ramazan ayında da iht..
18 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Çaycum..
18 Şubat 2026
Edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve geleceğe eserler bırakmak amacıyla bu yıl i..
14 Şubat 2026
Erdemir’in bu yıl “Sonsuz İnsan, Sonsuz Form” temasıyla düzenlediği Çelik ve Yaşam Heyk..
13 Şubat 2026
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri,..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır