Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Meclis toplantısı yine gergin geçti
Meclis toplantısı yine gergin geçti
 
   

     Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı ikinci oturumunu açtıktan sonra, bir önceki toplantıda pazaryeri plan değişikliğine ilişkin alınan kararı, Meclis’e iade ettiğini açıkladı. Posbıyık, “Ana gündem maddelerine geçmeden, bir önceki toplantıda ilçemiz pazaryerine ilişkin alınan plan değişikliği kararını hukuka aykırı bulduğumdan, kararı yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade ettiğimi ve son gündem maddesi olarak görüşülmesini öneriyorum.” dedi. AK Parti Meclis Üyesi Yusuf Kalay söz alarak, “İleri sürülen gerekçeler, açılan davaya sunulmuş gerekçelerdir. Meclis’i bağlamaz. Meclis bu konuya ilişkin dün bir karar almıştır ve bu karar geçerlidir. Eğer bugün burada aksi bir karar çıkarsa tüm pazaryeri esnafı dünkü karar üzerinden dava açma hakkına sahiptir.” dedi.
     Posbıyık, iade gerekçeleri okunduktan sonra konuyu oylamaya sundu. Oylamada iptal önerisi, AK Partili üyeler, bağımsız üyeler ve CHP’li Ali Yağmuroğlu’nun oylarıyla 13’e karşı 12 oyla reddedildi. Posbıyık, önerisinin reddedilmesi üzerine, “Bu karar mutlak çoğunlukla alınmalı. 13 oy yetmez, 14 oy gerekir, dolayısıyla Fevzi Ekşi’nin önerisiyle alınan karar yok hükmüne düşmüştür. Konu kapanmıştır. İtirazı olan idare mahkemesinde dava açar.” görüşüne yer verdi. Muhaliflerin itirazlarına rağmen toplantıyı kapatan Posbıyık’ın salonu terk ettiği sırada, bağımsız ve AK Partili Belediye Meclis üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın salondan ayrılmasıyla son buldu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.180  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır