Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Yaraşlı, Gebe, Pembeciler ve Bakırlık’ın su sorunu çözüldü
Yaraşlı, Gebe, Pembeciler ve Bakırlık’ın su sorunu çözüldü
 
   

     AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Bazı İl Genel Meclisi üyeleri ve AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı mensuplarıyla birlikte, Pembeciler, Gebe ve Bakırlık köylerinin içme suyu ihtiyacını gidermeye yönelik inşa edilen grup suyu tesislerinde incelemelerde bulundu. Candan Yaraşlı Köyü Soğuksu Mevkii’nde bulunan su kaynağı ve deposuyla, Yaraşlı Köyü Dereköy piknik alanında bulunan terfi istasyonunda incelemeler yaparak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Candan, Çay ve beraberindekiler daha sonra da Gebe Köyü’ne geçerek, ana su dağıtım depolarını inceledi.
     Candan burada yaptığı açıklamada, Yaraşlıyörük Köyü, Gebe Köyü, Pembeciler ve Bakırlık köyünün içme suyu için grup suyunda çalışmaların tamamlandığını söyledi. Kaynaktan çıkan suyun Yaraşlı’ya verildiğini ifade eden Candan, şöyle konuştu: “Köylerimizin en büyük problemi su. Biz vekil olduğumuzdan beri farkına vardığımız ve köylerimizin en büyük muzdarip olduğu konu susuzluk konusu. Özellikle yazın, Karadeniz gibi yağmurun bol olduğu yerde susuzuz demek kadar büyük acizlik yoktur. Onun için biz vekilliğimizde, köylerimizin su problemini çözeceğiz. İnşallah Sayın Kaymakamımızla beraber karar verdik. Ereğli’nin tüm köylerinin, Alaplı’nın tüm köylerinin su problemini halletmek istiyoruz. Bu bağlamda Ballıca’nın su sorununu hallettik. Düzpelit’in su sorununu hallettik. Topallı’nın su problemini hallettik. Esas çok büyük, kronik bir su problemi olan Çiğdemli’nin su problemini hallettik. Çiğdemli’nin 30 yıldır su problemi vardı. Onu da çözdük. İnşallah bayramdan sonra Kızılca ve Ketenciler’in su problemini de halledeceğiz. Allah ömür verirse, önümüzdeki birkaç yıl içinde Ereğli ve Alaplı’nın su problemlerinin hepsini çözeceğiz. Alaplı’nın ve köylerinin su ihtiyacını 70 yıl boyunca su ihtiyacını karşılayacak bir gölet yapıyoruz. Ormanlıcuma tarafında da bir gölet yaparak o havzanın su problemini çözeceğiz. Çaylıoğlu bölgesinde de bir gölet yaparak o havalinin su problemini çözeceğiz.”

     ÇAY: KISA ZAMANDA TAMAMLADIK
     Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da yaptığı konuşmada verdiği destekten ötürü Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Milletvekili Candan’a teşekkür ederek şunları söyledi: “Şu anda yapılan iş 360 gün sürecek bir iş. Bu işi 180 günde bitiriyoruz. Bu vesileyle emeği geçen Sayın Valimize, Sayın Milletvekilimize teşekkür ediyorum. Bize düşen işi hızlandırmaktı. Biz de kısa sürede, Özel İdare ekiplerimizle gece gündüz çalışarak köye suyu verdik. Daha önceki ziyaretlerimizde milletvekilimiz suyu bayramda akıtacağız demişti. Gerçekten de böyle oldu. Bayramda akıtmak kısmet oldu. 4. ayda ihale yapıldı, 5. ayda yer teslimi yapıldı. Kısa zamanda da tamamladık. KDV dahil 1 milyon liranın üstünde bir yatırım.”
     Gebe Köyü Muhtarı Adnan Alar da, “Çataklı altındaki sondaj kuyusundan, bayram öncesinde köylümüz susuz kalmasın diye yapılan bir çalışmanın açılışı için toplandık. Sayın Vekilim salisesine kadar bunu takip etti. Bugün bayram arifesinde ikinci bayramlarını yapıyoruz. Köyüm ve diğer köyler adına kendisine teşekkür ediyorum. Allah da onu sevindirsin.” dedi. Candan ve Çay, ziyaret ettikleri köylerde vatandaşlarla sohbet ederek hatırlarını sordu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.180  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır