Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: Hiçbir çalışmamız seçim yatırımı değildir
Posbıyık: Hiçbir çalışmamız seçim yatırımı değildir
 
   

     Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve meclis üyelerinin tamamının hazır bulunduğu toplantının açılışında, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2014 yılının Karadeniz Ereğli ve bölge insanı için hayırlı olmasını diledi. Gündem maddelerinin tek tek ele alınarak görüşüldüğü toplantıda, Meclis’in 2014 yılında da aylık toplantı gününün her ayın ilk Çarşamba günü yapılması ve Meclis’in izinli sayılacağı ay olarak da Ağustos ayının belirlenmesi kabul edildi. Daha sonra da Meclis Denetim Komisyonu’nun seçilmesi ve ödeneğinin belirlenmesine geçildi. Denetim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi için yapılan gizli oylama sonucunda, 16 oy alan AKP Grubu’ndan Adem Çakır ve 15’er oy alan CHP Grubu’ndan Turan Çınar ile Cevat Aydın, Denetim Komisyonu’na seçildiler.
     Belediye Meclis ve İhtisas Komisyonu Üyelerinin huzur hakkı ücretlerinin belirlenmesinin görüşülmesi, 5620 Sayılı Kanuna göre geçici işçi vizesi alınması, Belediye Zabıta ve İtfaiye personeline maktuen ödenmekte olan fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi, Ömerli Mahallesi’ndeki D1 ve D2 bloklarda kalan dairelerin 2014 yılı satış koşulları konuları oy birliği ile kabul edildi. Balı ve Sarıkorkmaz mahallelerindeki bazı 18. Madde uygulaması ve imar tadilatı konuları ile bazı parsel satışları da İmar Komisyonu’na havale edildi. Zonguldak İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararlarına istinaden; Belediyenin iş ve işlemlerinin yürümesi için, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğine ait komisyon raporu ve memur kadrolarında unvan ve derece değişikliği yapılması da oy birliği ile kabul edildi.

     “PAZARYERİ ESNAFI TEMMUZ’DAN İTİBAREN AVM’YE TAŞINACAK”
     Belediye Meclisi’nde, Pazaryeri’ndeki mevcut kiracıların kiracılık hak ve hukukları ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi sırasında konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şunları kaydetti: “Bu konuda pazar esnafımız ile ilgili olarak hiçbir art niyetimiz yok ve bu konuyu siyasi bir malzeme yaptığımıza dair iddiaları reddediyorum. Halil Posbıyık’ın, halka hizmet vermek adına gerçekleştirdiği hiçbir çalışmada seçim yatırımı anlayışı olmamıştır. Mevcut Pazaryeri’nde bulunan esnaflarımız Temmuz ayından itibaren AVM’deki yeni yerlerine birer birer taşınacaklardır. Her bir esnafımızla da Haziran ayından itibaren tek tek sözleşme imzalanacaktır ve bu sözleşmeleri zamanında imza altına almayan esnafımız AVM’deki yeni yerlerden hak talep edemeyecektir. Yönetmelik ve kanunlar bunu emrediyor. Göreceksiniz, her esnafımız yeni yerlerine geçtikten sonra bize dua edecektir. Ben ve parti grubum, bu projeyi hayata geçirmeye kararlıyız. Ben, bir pazarcının oğlu olarak dünyaya geldim ve pazar esnafının çektiği sıkıntıları en iyi bilen insanlardanım. İlçemiz Pazaryeri esnafının ekonomik durumu pekiyi değil. Dolayısıyla da parti ayırımı gözetmeksizin her partinin ve hepimizin pazarcı esnafımızın geleceği için bir şeyler yapması gerektiğine inanıyorum. Ben belediye başkanı olarak, insanlardan oy almak için kendilerine hizmet vermek gibi bir düşünceye asla sahip olmadım. Bu ilçede herkese elimden geldiği kadar iyilik yapıyorum. Allah da bu iyiliklerimin karşılığı olarak bana her konuda yardımcı oluyor. Biz kararlıyız; pazar esnafımız, Beyçayırı’ndaki alışveriş merkezinde, inşaat tamamlanır tamamlanmaz yerlerini alacak.
     Biz bu yerleşim konusunda pazarcı esnafı ve esnaflarımızın bağlı bulundukları odaların temsilcileri ile sürekli istişare içerisindeyiz. AKP Grubu üyelerinin ifade ettikleri gibi bir süre önce pazar esnafının, bulundukları dükkanlarda olan kiracı akitlerinin feshedildiğine dair kendilerine ihtarname gönderdiğimiz ve esnaflarımızın da bu karar üzerine karşı dava açtıkları doğrudur. Ancak kısa bir süre önce Borçlar Kanunu’nda bir değişiklik oldu ve bu değişikliğe istinaden de mevcut esnafımızın kiracı statüleri devam ediyor. Kısa bir süre sonra da esnafımızın bu kanun değişikliğine paralel olarak almış olduğumuz kiracı sözleşmesi feshi ve tahliye kararından sonra, Belediye aleyhine açtıkları davaları geri çekeceklerine inanıyorum. Biz, bu kararımızı en sağlıklı şekilde hayata geçireceğiz. Esnafımızın yeni yerlerine geçtikten sonra mevcut Pazaryerinde yumurtacıların olduğu merdivendeki kısımda üretici esnafımız için ayrı bir yer oluşturulacak ve oradaki Pazaryeri de haftanın iki günü halkımıza hizmet verecek. Yeni yerlerine geçecek olan pazar esnafımızdan bu geçişle ilgili tek bir kuruş ek ödeme talep edilmeyecek ancak mevzuat gereği yeni yerlerin kira bedellerine cüzi miktarda zam yapılacak. Biz sözümüzün eriyiz ve esnafımız için en iyisini yapmaya kararlıyız.”
     Posbıyık’ın konuşmasının ardından da bu madde, ad okunmak suretiyle oylandı. AKP ve Bağımsız Grup üyelerinin çekimser oylarına karşı CHP Grubu’nun tamamı kabul oyu verdi. 13-13 eşitlik üzerine de Posbıyık’ın verdiği kabul oyu paralelinde gündem maddesi kabul edildi.


(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.180  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır