Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Muharrem İnce: Bunlar Cumhuriyet’e nankör, millete de diktatör oldular
Muharrem İnce: Bunlar Cumhuriyet’e nankör, millete de diktatör oldular
 
   

     Partisinin Devrek Seçim İletişim Bürosu’nun açılışında halka hitap eden İnce, hükümete sert eleştiriler yöneltti. Hükümetin her kesimi susturmaya çalıştığını savunan İnce, “‘Twitter, o baş belası’ diyeceksin, internet yasası çıkarıp onu kapatmak isteyeceksin, gazeteciye telefon açacaksın ‘Fatih, ne haber, kes o yayını’ diyeceksin. O da ‘baş üstüne padişahım’ diyecek. Sen bu ülkede orduyu, üniversiteyi, medyayı, sivil toplumu susturabilirsin ama CHP’yi susturamazsın. Genel Başkanımıza ‘muhalefetin genel müdürü’ diyeceksin. Sayın Genel Başkanımız terbiyesinden cevap vermiyor. Ona Devrek’ten ben cevap vereyim mi? SGK Genel Müdürlüğü yaptığı için ‘ana muhalefetin genel müdürü’ diyor. E sen sucuk fabrikasında sucuk müdürüydün, biz sana ‘sucuk müdürü’ diyor muyuz? Diyelim mi yani illa.” diye konuştu. 30 Mart seçimlerinde sadece belediyecilik seçimleri yapmayacaklarını ve ayakkabı kutularına oynayacaklarını söyleyen İnce, “Milletin cebinde çocuğuna verecek harçlık yokken, kızına alacak çeyiz parası yokken, çocukları gece yatağa aç yatarken bu haramzadelerin çocuklarının kasalarından milyon dolarlar fışkırıyor. İşte onun hesabını da göreceğiz hep birlikte.” ifadelerini kullandı.
     Yapılanların hepsinin hesabını soracaklarını kaydeden İnce, şöyle devam etti: “Bunların hayatı yalan. Bunların mantığı şudur: ‘Haram, helal ver Allah’ım; garip kulun yer Allah’ım.’ Bunlar Cumhuriyet değerlerine nankör, vatandaşın sorununa bakan kör, millete de diktatör oldular. Bunlardan kurtulacağız. Her konuda yalan söylüyorlar. Bunların ne insanlığı insanlık ne Müslümanlığı Müslümanlık. Sen benim partimin genel başkanına ‘muhalefetin genel müdürü’ diyeceğine, Halk Bankası’nın genel müdürünün evinden çıkan 4,5 milyon doların hesabını vereceksin önce. Utanmadan sıkılmadan bu milletin Tekel’ini, Tüpraş’ını, Petkim’ini, limanlarını, SEKA’sını, Etibank’ını, Sümerbank’ını sattınız haramzadeler, fitil fitil burnunuzdan getireceğiz. O paraları geri alacağız.”
     AK Parti hükümetlerinin, kendisinden önceki 42 hükümetin 2 katı para harcadığını hatırlatan İnce, “2002’den önceki 42 hükümet topu topu 56 yılda 775 milyar dolar para kullandı. Oysa son 10 yılda bu hükümet 1,5 trilyon dolar para kullandı. Yani 56 yılda kullanılan paranın 2 katı para kullandı bunlar. ‘Yol yaptık’ diyorlar. Deprem vergisini ne yaptı? Yol yaptı. Bu kadar batırdın, sattın, bunları ne yaptın? Yolları da nasıl yaptıklarını gördük. Yolu bilmem ama yolsuzluk konusunda kesin başarılılar. Bak Tayyip Erdoğan, bu villa merakın olduğu sürece, her ilde bir villa alma projen olduğu sürece, gün geçmiyor ki bir ilde villan olmamış olsun. Ama bak rahmetli dedem yaşasaydı şöyle derdi: ‘Oğlum o villaların olması önemli değil. Allah içinde yaşamayı nasip etsin.’ derdi.” şeklinde konuştu. Programa katılan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’a seslenen İnce, konuşmasını şöyle tamamladı: “‘Hocam, o kadar nakil yaptın ama sen bu işleri beceremiyorsun’ dedim. ‘Niye?’ dedi. ‘Sen bunlara vicdan nakledebilir misin hocam’ dedim. ‘Onu yapamam çok sayıda lazım olduğu için yetişemem’ dedi. Bence bunlara biraz vicdan biraz da insanlık nakletmek lazım.”
     Konuşmasının ardından kendisine Devrek bastonu hediye edilen İnce, “Bu baston gibi eğilmedim eğilmeyeceğim.” diye konuştu. Muharrem İnce ve beraberindeki heyet, Devrek Seçim İletişim Bürosu’nun açılışının ardından ilçeden ayrıldı.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.180  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır