Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İşe giderken otobüs durağında kalp krizi geçiren maden işçisi kurtarılamadı
İşe giderken otobüs durağında kalp krizi geçiren maden işçisi kurtarılamadı
 
   

     Alınan bilgiye göre, Ereğli’ye bağlı Ömerli Mahallesi’nde yaşayan ve Kandilli beldesinde özel maden ocağında çalışan Erman Çetin (50) sabah 06.20 sıralarında işe gitmek için geldi otobüs durağında kalp krizi geçirdi. Çevredeki vatandaşların yardımına koştuğu Erman Çetin için sağlık ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları tüm müdahalelere rağmen madenci Erman Çetin’i kurtaramadı. Özel hastane morguna kaldırılan Erman Çetin’in akrabaları ve arkadaşları acı haberi alır almaz gözyaşları içerisinde hastaneye akın etti. Türkiye Taş Kömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi’nden emekli olan ve özel maden ocağında çalışmaya devam eden elektronik ustası Erman Çetin’in yapılan otopsisinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenildi. Hayatını kaybeden maden işçisinin evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Diğer yandan 19 Şubat tarihinde yerin 500 metre altında kalp krizi geçiren maden işçisi evli iki çocuk babası Ersin Erdoğan (38) ile bir ay önce özel maden ocağında çalışan evli ve 3 çocuk babası Şaban Adıgüzel de kalp krizi sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi.

     2 BİN İŞÇİNİN ÇALIŞTIĞI KURUMDA DOKTOR YOK
     Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde TTK’da bin 200, özel maden ocağında ise 800 işçi çalışıyor. Yaklaşık bin kişinin yaşadığı Kandilli beldesinde acil durumlarda müdahale edebilecek doktor bulunmadığı öğrenildi. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda Kandilli beldesine mutlaka 112 sağlık istasyonu kurulmasını istemiş ve bunun için kendilerine hiçbir ücret talep etmeksizin sendika binasından yer tahsis etmeye hazır olduklarını bildirmişti. Sendika yetkilileri Kandilli beldesine en yakın sağlık merkezinin 17 kilometre olduğunu, iş kazası ya da kalp krizi gibi vakalarda ambulansın gelip hastaneye varıncaya kadar yaklaşık 45 dakika vakit kaybettiklerini belirtmişlerdi.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.60  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
19 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN), Küresel Para Haftası kapsamında Sermaye Piya..
19 Şubat 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 27 yıldır olduğu gibi bu Ramazan ayında da iht..
18 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Çaycum..
18 Şubat 2026
Edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve geleceğe eserler bırakmak amacıyla bu yıl i..
14 Şubat 2026
Erdemir’in bu yıl “Sonsuz İnsan, Sonsuz Form” temasıyla düzenlediği Çelik ve Yaşam Heyk..
13 Şubat 2026
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri,..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır