Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak için proje hazırladılar
Geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak için proje hazırladılar
 
   

     Ereğli Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Yağmur Karabektaş, İlayda Tuğçe Güneştan, Sare Demir, Nigar Ebru Can ve Elif Aydoğmuş, bölüm şefi Doç. Dr. Süleyman Yaman koordinatörlüğünde Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu bahçesinde, düzenledikleri kermes ve esnaftan aldıkları yardımlarla köşe kapmaca, sek sek, halat çekme gibi oyunların çizimlerini yaptı. Okulda öğrenciler, okul idaresi, fakülte yetkilileri ve öğrencilerin katılımı ile proje için açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninde arkadaşları adına konuşan Elif Aydoğmuş, amaçlarının teknoloji çağında bilgisayara daha fazla eğilim gösteren çocuklara geleneksel oyunları anlatmak olduğunu söyledi. Aydoğmuş, projenin hedeflerini şöyle aktardı: “Fakültemizin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yapmış olduğumuz ‘Okullar Hayat Bulsun’ proje çalışmasının açılışını yapmak için toplandık. Oyun, küçük çocukların heyecan ve ilgi ile katıldıkları ve kendilerini verdikleri aktivitelerdir. Günümüzde de bilindiği üzere teknoloji çok gelişmiş durumda. Bu da eskiden bilinen ve çok oynanan oyunlarımızın unutulmasına ve bilgisayar oyunlarının daha çok oynanmasına sebep olmaktadır. Biz de bu durumu biraz olsun azaltmak çocuklara daha verimli ve güzel oynayabilecekleri oyun alanları oluşturmak istedik. Ayrıca okulumuza basketbol, voleybol ve futbol topları temin ettik. İnşallah çocuklarımızın gelişmesi anlamında katkı sağlayabilmişizdir.”
     Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu Müdürü Yolmaz Dedeoluk ise geleneksel oyunların hatırlanması ve hatırlatılması konusunda çalışma yapan fakülte öğrencilerine teşekkür etti. Dedeoluk, “Fakülte öğrencilerimizin okulumuza kazandırdığı oyun alanları için teşekkür ediyorum. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve bilgisayarın her alana girmesi sonucunda geleneksel oyunlarımız önemini kaybetmiş gibi görünmekte. Fakat son zamanlarda bakanlığımızın da yapmış olduğu bazı çalışmaların sayesinde ve bu tür sivil toplum örgütlerinin vermiş olduğu desteklerle geleneksel oyunların tekrar canlanması için öğrencilerimizin yapmış olduğu da güzel bir katkı.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından fakülte ve ilköğretim okulu öğrencileri öğretmenleri ile halat çekme yarışması yaptı.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.60  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
19 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN), Küresel Para Haftası kapsamında Sermaye Piya..
19 Şubat 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 27 yıldır olduğu gibi bu Ramazan ayında da iht..
18 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Çaycum..
18 Şubat 2026
Edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve geleceğe eserler bırakmak amacıyla bu yıl i..
14 Şubat 2026
Erdemir’in bu yıl “Sonsuz İnsan, Sonsuz Form” temasıyla düzenlediği Çelik ve Yaşam Heyk..
13 Şubat 2026
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri,..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır