Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Uysal’dan “Sosyal Belediyecilik” vurgusu
Uysal’dan “Sosyal Belediyecilik” vurgusu
 
   

     Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda gerçekleşen oturum öncesi, CHP grubunun 1 yıllık faaliyet raporuna yaptığı eleştirileri slayt gösterisi ile cevaplayan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eleştirilerin tamamen muhalefet duygularıyla yapıldığını söyledi. Göreve geldiği 8 Nisan 2014’ten bu yana 1 yıllık süreç içinde yapılan hizmetleri, fotoğraflı slayt gösterisi ile meclise anlatan Uysal, hükümet ile belediyenin uyumu sayesinde ulaştırma, su hattı ve şehrin alt yapısının yenilenmesi gibi konulardaki çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Sosyal belediyecilik konusunda da çok duyarlı olduklarını vurgulayan Uysal, insan odaklı hizmeti ön planda tuttuklarını söyledi. Uysal, toplumun çok fazla okumadığı için okumayı ve okutmayı teşvik amaçlı minik kütüphaneler kurduklarına da dikkat çekerek, okumaya her zaman önem verdiklerini ve bu yüzden sosyal projelerde eğitimi ön plana çıkardıklarını belirtti.
Ramazan ayında 60 bin kişiye iftar verdiklerini, 30 bin kişiye taziye yemeği verildiğini ve 5 bin kişiye de gıda yardımında bulunduklarını hatırlatan Uysal, camilerin temizliğinden, okulların boyanmasına, yaşlıların ve engellilerin evlerinin temizlenmesinden, Engelli Koordinasyon Merkezi’ne kadar yapılan faaliyetlerin sosyal belediyecilik olduğunu kaydetti. Atatürk Anıtı yanındaki heykellerin kaldırılmasına yönelik eleştirilere ise, “Yine yapın 10 kez yıkarım. Bu nasıl Atatürkçülük!” diyen Uysal, Ereğli’ye mal olmuş tarihi ‘Anıt Ağaçları’da korumaya aldıklarını ve bunların altında döner satılamayacağını belirterek, “Biz belediye olarak yeşile, ağaca ve çevreye her zaman önem vereceğiz.” dedi. Ayrıca Karadeniz Ereğli’de yapılması planlanan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri’nin desteklenmesi için Uysal’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Belediyenin çeşitli müdürlüklerine araç-gereç alınmasıyla ilgili gündemin diğer maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.60  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
19 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN), Küresel Para Haftası kapsamında Sermaye Piya..
19 Şubat 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 27 yıldır olduğu gibi bu Ramazan ayında da iht..
18 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Çaycum..
18 Şubat 2026
Edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve geleceğe eserler bırakmak amacıyla bu yıl i..
14 Şubat 2026
Erdemir’in bu yıl “Sonsuz İnsan, Sonsuz Form” temasıyla düzenlediği Çelik ve Yaşam Heyk..
13 Şubat 2026
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri,..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır