Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Yer altı kaçak dedektörü sayesinde su israfı önlendi
Yer altı kaçak dedektörü sayesinde su israfı önlendi
 
   

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bir süre önce Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün su kaçakları ile mücadelesinde kullanılmak üzere yer altı su kaçağı arama detektörü satın aldıklarını, çoğunluğun bu dedektör vasıtasıyla tespit edildiğini söyledi. Çimenoğlu, son üç yılda 24 saatte 2 bin metreküp su sarfiyatına sebep olan su kaçağı bulunduğunu bildirdi.
Su kaçaklarının tespit edilerek arızanın giderilmesi neticesinde, su sıkıntısı yaşanmasının da önüne geçildiğini belirten Belediye Başkanı Çimenoğlu, “Yer altı su kaçağı arama dedektörü, yer altında görünmeyen su kaçaklarının tespit edilmesinde gerçekten büyük bir kolaylık sağladı. Bu cihaz sayesinde, su kaçağını noktasal olarak tespit ediyoruz. Hem birkaç noktayı kazmak zorunda kalmıyoruz, hem de yer üstünde görünmeyen, yer altına sızan su kaçaklarını tespit edebiliyoruz. Son üç yılda, 30’a yakın büyük su kaçağı tespit ederek, arızaları giderdik. Son olarak, Yeni Siteler mevkiinde saatte 20 metreküp su sarfiyatına sebep olan su kaçağı tespit ettik. Su İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz hemen arızayı giderdiler.” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Çimenoğlu, bulunan su kaçaklarından alınan arızalı parçaların atılmayarak, Su İşleri Müdürlüğü’nce muhafaza edildiğini de sözlerine ekledi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.49  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
02 Aralık 2025
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı, Gazeteci Doğan Gönüll..
09 Kasım 2025
Kömürün bulunuşunun 196. yılı kapsamında, "8 Kasım Uzun Mehmet'i Anma ve Kömür Günü" tö..
08 Kasım 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), uluslararası akademik iş birliklerini güçlendirme..
05 Kasım 2025
Türkiye’nin önde gelen entegre çelik üreticisi Erdemir, madencilik alanındaki büyüme hamles..
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır