Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Mesaiden çıkan maden işçisi sırra kadem bastı!
Mesaiden çıkan maden işçisi sırra kadem bastı!
 
   

      Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi havalandırma bölümünde 00.00-08.00 vardiyası çıkışında arkadaşlarına biraz dolaşıp eve gideceğini söyleyen ve bir daha haber alınamayan evli ve 3 çocuk babası maden işçisi Tahsin Yiğit için dün sabah saatlerinden itibaren arama kurtarma çalışması başlatıldı. İlk olarak madenci arkadaşları tarafından aranan Tahsin Yiğit’e ulaşılamayınca Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine haber verildi.
      Kısa sürede olay yerine gelen AFAD ekipleri, Tahsin Yiğit’e ait olan elbiselerin getirilmesini istedi. Kayıp madenciye ait elbiselerin gelmesinin ardından havalandırma alanına inen AFAD ekipleri, AFET isimli arama kurtarma köpeği ile kayıp madenciyi arama çalışması başlattı. AFAD personeli de havalandırma kanalları ve kayalıklar arasında arama çalışmasına başladı. Yapılan aramalar sonrasında madenci Tahsin Yiğit’e ulaşılamadı.
      36 yıllık madenci ve kaybolan Tahsin Yiğit’in arkadaşı Recep Karabıyık, “Tahsin’in herhangi bir sorunu olmadığını biliyoruz. İşi ile de ilgili bir sıkıntısı yoktu. Sabah vardiya çıkışında saatin erken olması ve evde çocukları rahatsız etmemek istediğini mesai arkadaşı Erhan Yılmaz’a söylemiş. Ondan sonra da haber alınamamış. Tahsin evli ve 3 çocuk babasıydı.” dedi.
      Diğer yandan kayıp Madenci Tahsin Yiğit’in denize düşmüş olabileceği düşüncesi ile Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı sahil güvenlik ekipleri de denizde çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonrasında herhangi bir sonuca ulaşılamadı.

      GÜNGÖR: ARAMALARA ARA VERİLDİ
      Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ise yaptığı açıklamada, “Bizim ekip, Afet isimli köpek ile ormanlık alanda, sahil güvenlik ise denizde arama yaptı. Ancak şu ana kadar işçiye ulaşılamadı. Hava karardığı için çalışmalara ara verdik. Çalışmalara, yarın sabah yeniden devam edilecek.” şeklinde konuştu.
      Maden işçisi Yiğit´in, sabah işten çıktıktan sonra en son yanındaki mesai arkadaşı Erhan Yılmaz ile konuştuğu ve eve daha sonra gideceğini ifade ederek, işçi servisine binmediği öğrenildi. Ekiplerin, cep telefonunu evde bıraktığı öğrenilen 20 yıllık maden işçisine ulaşma çalışmalarına havanın kararması nedeniyle yarın (21 Ocak Pazartesi) karadan ve denizden devam edileceği belirtildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.55  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
19 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN), Küresel Para Haftası kapsamında Sermaye Piya..
19 Şubat 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 27 yıldır olduğu gibi bu Ramazan ayında da iht..
18 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Çaycum..
18 Şubat 2026
Edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve geleceğe eserler bırakmak amacıyla bu yıl i..
14 Şubat 2026
Erdemir’in bu yıl “Sonsuz İnsan, Sonsuz Form” temasıyla düzenlediği Çelik ve Yaşam Heyk..
13 Şubat 2026
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri,..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır