Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Toplu Sözleşme’de ilk görüşme yapıldı
Toplu Sözleşme’de ilk görüşme yapıldı
 
   

     İşveren ERDEMİR’i temsilen Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile ERDEMİR’de yetkili sendika olan Türk Metal Sendikası’nın, 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı. Alınan bilgiye göre, İstanbul MESS binasında yapılan bugünkü ilk görüşmede, MESS ve Türk Metal Sendikası yetkilileri 15 idari madde üzerinde uzlaşma sağladı. 15 idari maddenin işveren ve işçi taraflarınca kabul gördüğü ilk oturumda, ikinci toplantının ise 22 Mart’ta yapılmasına karar verildi.

     SENDİKA NE TALEP EDİYOR?
     24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş’de çalışan 4 bin 870 işçiyi kapsıyor. Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş daha önce yaptığı açıklamada, işverene verdikleri taslakta, birinci altı ay için yüzde 18, ikinci altı ay enflasyon, üçüncü altı ay enflasyon artı yüzde 2 refah payı, dördüncü altı ay enflasyon oranında ücret artışı talebinde bulunduklarını belirtmişti. Sosyal haklarda da yüzde 24 talepleri olduğunu dile getiren Odabaş, taslağa bireysel emeklilik maddesi de eklediklerini açıklamıştı.

     SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?
     Yasal süreç, ilk oturumun yapıldığı tarihten itibaren taraflar arasında 60 günlük bir görüşme periyodunu içeriyor. 60 gün içerisinde uzlaşma sağlanamadığı takdirde de, arabulucu atanması gerekiyor. Arabulucunun rapor hazırlaması ve bu raporun taraflara iletilmesinin ardından, grev ve lokavt haklarının kullanılabileceği 60 günlük süreç başlıyor.
(ereglibulteni-hakimiyet)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.217.4  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2026
OYAK Maden Metalürji (OMM) şirketlerinden Erdemir, YDA Group ile çelik rulo tedariğine yönelik ..
16 Nisan 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), eğitimde kaliteyi esas alan yaklaşımını ulusal d..
10 Nisan 2026
Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir, Steelorbis iş birliğiyle İstanbul’da gerçekleş..
10 Nisan 2026
Zonguldak’ta gerçekleştirilecek 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamaları için toplant..
19 Mart 2026
Türkiye’nin lider yassı çelik üreticisi Erdemir, mesleki ve teknik eğitimin niteliğini artı..
19 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN), Küresel Para Haftası kapsamında Sermaye Piya..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır