Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  GMİS özel sektörde ikinci TİS’i imzaladı
GMİS özel sektörde ikinci TİS’i imzaladı
 
   

     GMİS 2010 yılında STAR şirketinde çalışan maden işçilerini sendika üyesi yapmış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşme yetkisini çeşitli nedenlerden dolayı gecikmeli olarak 6 Haziran 2013 tarihinde vermişti. 73 maden işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ile işçi ücretlerine 1. altı ay yüzde 4, 2. altı ay yüzde 8 artış sağlanırken, ayrıca ücretlere her ay 50 TL sosyal yardım ilave sağlandı. GMİS ile STAR A.Ş arasında imzalanan sözleşme ile ilgili olarak GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş şunları söyledi: “Biz Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesi ve Kozlu Müessesesi’nde hazırlık işlerini yapan taşeron firma olan Star Madencilik’teki örgütlenmemizi 2010 yılında yapmıştık. Çeşitli nedenlerle yetki belgemiz 6 Haziran 2013 tarihinde geldi. O günden bugüne toplu iş sözleşme görüşmelerimiz devam ediyordu. Bu firmada çalışan 73 arkadaşımızı ilgilendiren TİS ile ilgili bugün yaptığımız son görüşme anlaşmayla sonuçlandı. Bu bizim bölgemizdeki özel sektördeki ikinci TİS oldu. İşçi arkadaşlarımıza, işveren Star şirketine ve sendikamıza hayırlı olsun. Yapılan bu sözleşme ile çalışan arkadaşlarımıza 1. altı ayda yüzde 4, 2. altı ayda yüzde 8 artış sağlanırken ayrıca aylık 50 TL sosyal yardım alındı.”
     İmzalanan TİS ile ilgili STAR A.Ş. Genel Müdürü Dursun Akyürek de şunları kaydetti: “Sözleşmemiz hayırlı olsun diyorum. Bizim burada farklı bir durum var. Bizler Hema gibi, diğer özel kuruluşlar gibi üretim yapan bir kuruluş değiliz. Onlar bizim gibi alt yüklenici değil. Üretim yapan kuruluşlar. Bizler ise madenciliğin temeli olan hazırlıkta, STAR şirketi olarak uzun yıllardır faaliyet gösteriyoruz. Ve biz işçileri sendikalı olan bir kurum olarak Zonguldak’ta daha uzun yıllar faaliyetlerimizi devam ettirmek istiyoruz. Bugün işçimizi sendikalaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu sözleşmemiz hem işçimize, hem sendikamıza, hem şirketimize hayırlı olur.”


(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.13  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır