Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Sağlık 
  Yaz aylarında mantar hastalığına dikkat
Yaz aylarında mantar hastalığına dikkat
 
   

     Kdz. Ereğli Özel Echomar Hastanesi’nde görevli deri ve zührevi hastalıklar uzmanı Dr. Sema Akkız yaptığı açıklamada, mantar hastalığının özellikle ayak parmak aralıkları gibi vücudun hava almayan, nemli bölgelerinde daha çok olabildiğini söyledi. Dr. Akkız, “Vatandaşlar bazen çok iyi kurulamaya dikkat etmeyebiliyor. Bu nedenle mantar hastalıklarında artış oluyor. Mantar hastalığının yayılmasında ya da iyileşmemesinde, kullanılan çorap ve ayakkabı da çok önemli. Deriye hava aldırmayan, naylon karışımı, sentetik maddelerin olduğu, pamuklu olmayan çoraplar, derisi uygun olmayan, hava aldırmayan ayakkabılar da hastalığın artışında önemli etkendir. Ayakkabıda standart olarak şu deri, renk ya da şu tarz dediğimiz bir model yok. Kişinin alerjik yapısına göre kullandığı ayakkabının derisi ya da rengi zarar verebilir. Bu durum, çoraplar için de geçerli. Kullanılan malzemenin içindeki herhangi bir maddeye kişinin hassasiyeti olabilir.” dedi.
     İnsanların ayakkabı ve çorap alırken daha titiz davranmaları gerektiğini anlatan Uzm. Dr. Akkız, “Mantar türü hastalıklarda ayağın hava alması çok önemlidir. Bu nedenle özellikle iyi hava aldıran ayakkabıların tercih edilmesini öneriyoruz. Genellikle kalitesi, derisi çok uygun olmayan, daha ekonomik olduğundan tercih edilen bazı ayakkabılarda kullanılan malzemelerin ne kadar doğru olduğu da soru işaretidir. O açıdan ayakkabı ve çorap alırken biraz daha titiz davranmakta fayda var. Bu tür belirtisi olan hastalarımızın ilk yapmaları gereken işlem, hasta bölgeyi yıkayıp güzel şekilde temizlemeli. Yüzde 100 pamuklu çoraplar giymeli. Alınan bu önlemlere rağmen şikayeti devam ediyorsa mutlaka uzman bir doktora görünmeli. Tedaviye ne kadar erken başlanırsa sonuç da o kadar iyi olur.” şeklinde konuştu.
     Ereğli’de uzun yıllardır ayakkabı tamirciliği yapan Hanefi Ezici de yaz aylarında ayakların hava alabilmesi için özellikle sandalet tarzı ayakkabıların giyilmesi gerektiğini kaydetti. Deri ayakkabıların, üst üste üç gün giyildiğinde en az iki gün dinlendirilmesi gerektiğini kaydeden Ezici, “Deri ayakkabılar, uzun süre giyildiğinde esneme yapıp şekilleri bozulur. Bu nedenle üç gün giyildikten sonra en az iki gün dinlendirilmesi gerekir. Ayaklarda mantar oluşmaması için de erkeklerin yazın sandalet tarzı açık ayakkabı giymesi gerekir.” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.151.6  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..
19 Nisan 2025
OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir ve İsdemir, Tube Eurasia Fuarı’nda Net Sıfır Yol..
29 Mart 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi’nin 2022 yılında başlattığı “Köy Okulları Sosyal..
15 Mart 2025
Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler D..
11 Mart 2025
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kaletepe ve piknik alanlarında incelemelerde bulu..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır