Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  ‘Çelik ve Yaşam’ yarışma sergisi Ereğli’de açıldı
 ‘Çelik ve Yaşam’ yarışma sergisi Ereğli’de açıldı
 
   

     Kısa bir süre önce İstanbul’daki Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde açılış kokteyli ile birlikte, ödül töreni gerçekleştirilen sergi, Ereğli’de de Erdemir Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Serginin açılışında konuşan ERDEMİR Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, kişi başına çelik tüketiminin, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Yöney, diğer göstergeler arasında ise o ülkenin sanata bakışı, yetiştirdiği sanatçı, ürettiği sanat eserleri ve geliştirilerek yaşatılması olduğunu belirterek, “Ülkemizde keşfedilmeyi, desteklenmeyi, iyi eğitim olanakları ile buluşturmayı bekleyen, sanatın çeşitli kollarında yetenekli çok sayıda gencimiz olduğunu biliyoruz. İşte bu noktada ‘Çelik ve Yaşam’ konulu 2013 Ulusal Öğrenci Çelik Heykel Yarışmamız´ın, ülkemizde heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak gençlerin teşvik edilmesi bakımından fark yaratmasını, diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmasını diliyoruz. Burada sergilenen eserlerin çelikten yapılmış olması, bizzat ERDEMİR ürünleriyle üretilmiş eserlerin de aralarında yer alması ve yarışmamıza katılan tüm eserlerin sergilenmesinden mutluluk duyuyorum. Yarışmamıza ilgi gösteren gençlerimize sanat yaşamlarında başarılar diliyor, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başta olmak üzere emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor, törenimize katılarak bizi onurlandıran değerli konuklarımıza saygılar sunuyorum.” dedi.
     Sergide “Başarı” ödülüne layık görülen Nergis Yeşil’e ait “İlinti”, Bahadır Çolak’a ait “Dönüşüm" ve Ayhan Özgür’e ait “İskelet” isimli eserlerin yanı sıra 12 üniversiteden 69 öğrencinin mansiyon kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri yer aldı. Serginin açılış törenine Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, ERDEMİR Teknik Hizmetler ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı ve ERDEMİR Vakfı Başkanı Mücteba Bekcan ve bazı ERDEMİR yöneticileri katıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.102  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..
21 Eylül 2025
Ticaret Bakanlığı tarafından Dahilde İşleme Rejimi’ne (DİR) yönelik yapılan yeni düzenle..
17 Eylül 2025
OYAK, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te; Erdemir, Hekta..
04 Eylül 2025
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 1..
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır