Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Kelebeğin Rüyası 22 Şubat’ta sinemalarda
Kelebeğin Rüyası 22 Şubat’ta sinemalarda
 
   

Senaryosu ve yönetmenliği Yılmaz Erdoğan’a ait olan, BKM Film yapımı “Kelebeğin Rüyası” filminin montajında sona gelindi. Ön hazırlığı iki yıl süren filmin çekimleri, Zonguldak, Heybeliada ve Kasımpaşa’ya kurulan platolarda, 1940’lı yılların dekorunda yapıldı. Sanat yönetmeni Hakan Yarkın ve ekibi, çekimler için titiz bir çalışma yürüttü.
1940 yılına birebir uygun olarak inşa edilen dekorlar için sahaf ve koleksiyonerlerden binlerce fotoğraf toplandı. Gülümser Gürtunca imzalı 3 bine yakın kostüm, ayakkabı, çanta ve şapka, 18 farklı atölyede altı ayda üretildi. 18 haftada tamamlanan çekimlerde ayrıca 10 bine yakın figüran rol aldı. Dev prodüksiyonuyla adından söz ettirmeye hazırlanan “Kelebeğin Rüyası”nın 22 Şubat’ta vizyona girmesi planlanıyor.
Film ekibi, çekimlerin bitişini 500 kişinin katıldığı bir partiyle kutladı. Ekip arkadaşlarına çalışmaları için teşekkür eden Yılmaz Erdoğan, sonuçtan çok memnun kaldığını dile getirdi.

FİLMİN ÖYKÜSÜ
Sinemayla ilgili internet sayfalarında gösterime giriş tarihi 22 Şubat 2013 olarak gösterilen filmin özeti şöyle açıklanıyor:
“Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu Zonguldak’ta kendi yaşayan ve çok da tanınmayan iki şairdir. Genç yaşlarına rağmen şiirleri oldukça etkileyici olan bu iki arkadaş, talihsizlik açısından da kader ortağı gibidirler. Çünkü ikisi de henüz hayatlarının baharında veremden yaşamlarını kaybederler.
Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan’ın üstlendiği yapım yine BKM çatısı altında hayata geçirildi. Çekimleri ise Zonguldak’ta ve İstanbul’da gerçekleştirilen ve sadece şair gençlerin değil Zonguldaklı madencilerin de öyküsünün anlatıldığı filmde Erdoğan dışında, Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ gibi tanınmış isimler de yer alıyor.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.49  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
02 Aralık 2025
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı, Gazeteci Doğan Gönüll..
09 Kasım 2025
Kömürün bulunuşunun 196. yılı kapsamında, "8 Kasım Uzun Mehmet'i Anma ve Kömür Günü" tö..
08 Kasım 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), uluslararası akademik iş birliklerini güçlendirme..
05 Kasım 2025
Türkiye’nin önde gelen entegre çelik üreticisi Erdemir, madencilik alanındaki büyüme hamles..
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır