Bu hafta sizlere, geçtiğimiz Cuma günü katıldığım, Akçakoca Belediyesi ve İzgören Akademi işbirliği ile gerçekleştirilen 17. Bilgi Festivali izlenimlerimden bahsetmek istiyorum.
Akçakoca Belediyesi son zamanlarda bölgemizde gerçekleştirilen en güzel etkinliklerden birine ev sahipliği yaptı. Etkinlik içeriği ve gelen konuşmacıları ile harikulade bir program gerçekleşirken, farklı il ve ilçelerden gelen 220’nin üzerinde değişik yaş ve meslek gruplarındaki katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı.
6 saat süren etkinlikte 10 konuşmacı yer alırken, daha önce geleceği belirtilen konuklardan Köfteci Ramiz ve Nedim Saban yer almadı. (Bu arada twitter aracılığı ile iletişim kurduğum Nedim Bey, rahatsızlığı nedeniyle aramızda olamadığını belirtti. Buradan geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletelim). Etkinliğe katılmak için Kütahya, Ankara, İstanbul, Gebze ve Ereğli gibi farklı il ve ilçelerden Akçakoca’ya (belki de hayatlarında ilk kez) gelenler olması, bu tarz etkinliklerin ne denli önemli olduğunun göstergesi niteliğindeydi.
Ereğli’den de Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Mehmet Genç, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Ali Çetin, ETSO Genel Sekreter Sn. Gündüz Acar, Haber Hayat ile yeni bir sayfa açan Sn. Doğan Gönüllü ve farklı şirketlerden birkaç kişi katılırken, bu şekilde organizasyonların Ereğli’de de gerçekleşmesini arzu ettikleri her hallerinden belliydi.
Sohbet havasında geçen etkinlikte, ortalama yirmişer dakikalık konuşmalar yapan Batuhan Halim, Prof. Dr. İsmail Üstel, Ataman Özbay, Tekin Acar, Devrim Altanay, Prof. Dr. Mehmet Gürkaynak, Ebru Tuay Üzümcü, Yusuf Emre Çelebioğlu-Ahmet Akşipal ve Ahmet Şerif İzgören; Liderlik, İnovasyon, İş Aşkı, Cesaret, Vizyon ve Misyon, İletişim, Girişimcilik ve Başarmak gibi konulara çoğu zaman kendi hayatlarından da örnekler vererek değindiler.
Etkinliğin bir bölümünde Spectrum Türkiye Genel Müdürü Devrim Altanay, mikrofonu bu sefer şarkı söylemek için eline alınca, Cem Karaca şarkıları ile tüm katılımcıları keyiflendirdi ve iş yaşantısı dışında hepimizin çok farklı zevklerinin olabileceği ve olması gerektiğini hatırlamamızı sağladı.
Bu arada etkinlik sırasında konuşmacıların kendi hayatlarından anlattıkları onlarca güzel anı ve deneyim hikayeleri var ki, bu hafta hangisinden bahsedeceğimi bilemedim. Bu nedenle önümüzdeki yazılarımda da bu konuya parça parça değinmeyi düşünüyorum.
Bu arada kurulan stantlardan Ahmet Şerif İzgören’in kaleme aldığı ‘İş Yaşamında 100 Kanguru’ ve ‘Süperman Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı’ kitaplarını da almadan geçemedim. Elbette ki kendisini de yakalamışken imzalatarak o anı ölümsüzleştirdim. Kitaplarla ilgili izlenimlerimi sizlerle daha sonra ayrıca paylaşacağım. Bu arada gerçekten okumam gereken çok kitap birikti. Daha fazla zaman lazım…
Gerçekleşen etkinlik sonunda İzgören Akademi’nin profesyonel ekibinin etkili iletişim, konsantrasyon ve sunum yöntemleri ile 6 saatlik bu süre katılımcıların unutamayacağı bir bilgi festivaline dönüştü.
Bu etkinlikler ilgili öncelikle Akçakoca Belediye Başkanı Sn. Fikret Albayrak ve nezdinde konuyla ilgili tüm ekibini kutluyorum. Ayrıca işbirliği yapan İzgören Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Şerif İzgören ve nezdinde tüm çalışkan ekibini kutluyorum.
Umuyorum ki bu şekilde nice güzel etkinlikleri bölgemizde sıkça görme imkanı bulabiliriz.
One day!..
Yorumlar?n?z;
»
PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜYEN İKİ ŞEY VARDIR. "BİLGİ VE SEVGİ"
Çinlilerin güzel bir özdeyişi vardır;
“İkimizin birer yumurtası olsa ve biz yumurtalarımızı değiştirsek, ikimizin de yine birer yumurtası olur. İkimizin birer bilgisi olsa ve biz bilgilerimizi değiştirsek, ikimizin de ikişer bilgisi olur.”
Bilgi de paylaşıldıkça ve kullanıldıkça güçlenir ve etkili olur. İki insan bilgilerini ve tecrübelerini paylaşırsa bilgi ve tecrübe de ikiye katlanır. Bu kişiler bilgilerini başkaları ile paylaşmaya başlarsa bilginin gücü de geometrik olarak artar.
Tavsiye ederim, siz de paylaşın, çünkü bazı bilgiler bazı duygular yalnız bir insanın sahip olamayacağı kadar büyük veya taşıyamayacağı kadar ağırdır. Yaşam da rollerini paylaştığımız bir oyun değil mi zaten.
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, 2005, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, 2005, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”
-
Ünal Savaş /
25 Kasım 2012- 00:46